Zaječarci „Eyekon in dub“ među 12 pobedničkih bendova za serijal Složna braća

Sredinom juna u studiju u Šimanovcima, završeno je snimanje spotova za 12 pobedničkih bendova koji su učestvovali na konkursu „Složni bendovi regiona 2“ na kome je žiri u sastavu Bojana Ivkovića, Neleta Karajlića i Branislava Radovanovića odabrao 12 najboljih, originalnih muzičkih numera inspirisanih drugom sezonom serije „Složna braća – Nekst Đenerejšn“.

Pobednički bendovi imali su priliku da svoje pesme snime u profesionalnom muzičkom studiju, a zatim je 12 najboljih i najkreativnijih numera dobilo svoj novi vizuelni identitet na filmskom setu studija u Šimanovcima. Pobedničke pesme postaće buduće odjavne špice i neki novi soundtrack koji će obeležiti novu sezonu serije „Složna braća“.

Među 12 pobedničkih bendova i muzičara našli su se i zaječarci Predrag Nikolić, braća Milan i Vladimr Petković kao i gitarista Nebojša Ilić koji su pod imenom „Eyekon in dub“ snimili jednu pesmu. Različiti muzički žanrovi, od rokenrola, preko panka, bluza, regea do narodnjaka izvodili su još Mile Paštar & Hot Mess, π-va, Čvrge, Milenko Vujić, Planet Caravan, Đorđe Čavić, Dečiji hor – Vokal kids, Neon, Nade iz kade, Madresi i Makac.

Članovi bendova istakli su da im je glavni motiv za učestvovanje na konkursu bio, uprkos vremenu koje je proteklo, i dalje sveže sećanje na seriju, njen specifičan humor i upečatljive likove iz prve sezone poput Miljenka, Fike, Čorbe, ali isto tako i utisak koji je na njih ostavila nova generacija likova poput Kemice, Vikice, Dinka ili Đanija koje smo gledali početkom godine u drugoj sezoni serije Složna Braća – Nekst Đenerejšn. Muzičari su kao lajtmotiv i glavnu inspiraciju za svoje numere isticali ideju o važnosti mira, pomirenja i kulturnog zajedništva ljudi na ovim prostorima, kao i naklonost ka jednom karakterističnom humoru koji odlikuje narode na prostoru bivše Jugoslavije.

Scenario serije „Složna braća – Next Đeneration“ i ovoga puta potpisuju dr Nele Karajlić i Srđan Janković, režiser je Milorad Milinković, a u seriji igra dobro poznata glumačka ekipa iz čitavog regiona, predvođena Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom i drugima. Serija se realizuje u produkciji Telekoma Srbije, a za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija.

Prethodni članci