Zaječarci otputovali na visinske pripreme

Posle tačno deset dana paklenog rada na Gradskom stadionu pod Kraljevicom i odigrane jedne prijateljske utakmice sa novim srpskoligašem Hajduk Veljkom u Negotinu (7:0 za Timok), fudbaleri prvoligaaša Timoka 1919 danas su otputovali na desetodnevne visinske pripreme u poznatom letnjem sportskom centru na Zlatiboru. Na put je krenulo 24 fudbalera, pod vođstvom trenera Vojkana Rajčića i njegovog pomoćnika Gorana Stankovića, zatim kondicionog trenera Ivana Nanića i trenera golmana Ivana Đorđevića. Ispred uprave, kao vođa puta, krenuo je direktor Ivan Vučković, koji će do dolaska predsednika Branimira Đorđevića brinuti da svi fudbaleri i stručni štab imaju uslove za nesmetan rad.
Imaćemo na Zlatiboru izvanredne uslove za treninge a planirano je da odigramo i nekoliko kontrolnih utakmica. Očekujem od svih igrača da pruže maksimum i da se dobro spreme, jer nas već od prvog kola očekuju teške utakmice i borba za svaki bod. Na priprema će se ostalim kandidatima za najbolji sastav, priključiti još nekoliko igrača, a ko bude zadovoljio postaće novi član jata „belih labudova“, rekao je pre polaska Branče Đorđević, predsednik Timoka 1919.

Po dolasku na Zlatibor javio nam se telefonom Ivan Đorđević, bivši čuvar mreže Timoka i Kristala, a sada trener golmana.
– Predivno je ovde na Zlatiboru. Uslovi za treninge su izvanredni, a treniraćemo dva puta dnevo. Pre podne na terenu sa veštačkom travom, a po podne na pravom terenu. Moramo strogo da se pridržavamo satnice, kako bi mi ispoštovali termine drugih ekipa, ali i oni naše. Osim Timoka ovde su na pripremama još nekoliko ekipa, pa osim već zakazanih kontrolnih utakmica, rukovodstvo kluba u dogovoru sa stručnim štabom, sigurno će zakazati još neku proveru – rekao nam je trener Ivan Đorđević.

Posle smeštaja, ručka i popodnevnog odmora, svi fudbaleri su danas po podne odradili prvi trening. Na startu prvenstva u Prvoj ligi Srbije Timok gostuje do jučeršnjem superligašu Zalatiboru iz Čajetine.

A. N. Petković

Prethodni članci