Zaječarska gimnazija ponovo ima najbolju učeničku kompaniju u Srbiji

Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, koje tradicionalno organizuju Dostignuća mladih u Srbiji, održano je od 19. do 21. maja, u Beogradu.

Takmičenje je okupilo dvadeset timova iz cele Srbije koji su ostvarili plasman na regionalnim takmičenjima. Ekipe su tokom tri dana imale priliku da predstave svoje proizvode, biznis planove, ali i da ih predstave na štandu i kroz kratke prezentacije pred publikom.

Ekipu Gimnazije Zaječar, OutMark, činile su: Marija Prvulović, Dunja Vasiljević, Mina Mihajlović, Lenka Jovanović (I3) i Andrea Buković (I1), kao i njihov mentor, Mladen Šljivović.

U toku priprema pomogla im je i Sanja Boloban iz NCR-a. Iako najmlađe na takmičenju, one su ostvarile pobedu zahvaljujući inovativnoj narukvici napravljenoj od parakord konopca koja u sebi sadrži dodatke za preživljavanje u prirodi.

Time je Gimnazija Zaječar nastavila niz pobedničkih kompanija koji je prošle godine započela ekipa „ZaČili“.

Sledeći korak je odlazak na evropsko takmičenje gde će predstavljati Srbiju, a koje će biti održano od 2. do 4. jula u Kataniji.

„Zahvaljujemo se na podršci i RARIS-u, koji je pomogao prilikom obuke za pisanje biznis plana, ali i Jovani Denčić, koja je pomogla devojkama da se pripreme za javni nastup“, kažu u zaječarskoj Gimnaziji.

Prethodni članci