Zaječarski gimnazijalci prisustvovali javnom času o demokratiji

Diplomirani politikolog Miljan Paunović održao javni čas učenicima zaječarske Gimnazije na temu demokratije

Zaječarski gimnazijalci prisustvovali su danas javnom času o demokratiji, koji je održao diplomirani politikolog Miljan Paunović.

Cilj ovog časa jeste da se demokratija na što interesantniji način predstavi učenicima, naročito maturantima.

„Demokratija je jako bitna oblast, a maturanti koji se već profesionalizuju za neku oblast treba da budu upoznati sa svojim pravima i da počnu da promišljaju o tome kako bi društvo trebalo da funkcioniše. Govorio sam im o praktičnim iskustvima, kako neko svoje kritičko mišljenje predstaviti i kako razgovarati o temama vezanim za demokratiju. Demokratija je jedan složeni proces i ne može se napraviti demokratsko društvo preko noći jer je to proces koji traje. Nadam se da će zaječarski gimnazijalci sada imati neke smernice kako da postave neka svoja razmišljanja u budućem periodu“, rekao je Miljan Paunović, diplomirani politikolog.

Iz Učeničkog parlamenta zaječarske Gimnazije poručuju da će biti realizovano još javnih časova i radionica.

„Javni čas je održan sa ciljem da učenicima Gimnazije u Zaječaru na zanimljiv i interaktivan način politikolog Miljan Paunović prenese znanje o demokratiji. Planiramo još javnih časova i radionica, kao i snimanje emisija na temu demokratije koje će biti prikazane na Youtube kanalu zaječarske Gimnazije“, kaže Dimitrije Stanković, predsednik Učeničkog parlamenta Gimnazije u Zaječaru.

Čas o demokratiji je održan u okviru projekta Učeničkog parlamenta zaječarske Gimnazije, podržanog od strane Zaječarske inicijative „DemokraTIiJA“. Ovim projektom obuhvaćeni su učenici od prvog do četvrtog razreda Gimnazije u Zaječaru.

Prethodni članci