Zaječarski izviđači prvaci Srbije

Tradicionalna akcija Saveza izviđača Srbije ,,Izviđačke igre Srbije“  ove godine održane su od 21. do 23. juna u Valjevu. Učešće na igama su uzeli odredi  izviđača iz Srbije sa oko stotinak učesnika. Izviđačke igre Srbije su jedinstveno izviđačko takmičenje na nacionalnom nivou i predstavljaju redovnu godišnju proveru stečenih znanja i veština iz pojedinih oblasti rada Saveza izviđača Srbije. Odred izviđača iz Zaječara su predstavljale dve ekipe i to: muška ekipa starijih izviđača i ženska ekipa mlađih izviđačica. U veoma jakoj konkurenciji obe ekipe su na takmičenju u izviđačkim disciplinama osvojile prva mesta.

Ovo je još jedno priznanje zaječarskim izviđačima koji svojim radom pokazuju da pripadaju vrhu izviđaštva u Srbiji. Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ iz Zaječara ima dugu tradiciju, jer je osnovan daleke 1955. godine i kroz njega je prošlo desetine hiljada mladih zaječaraca. Danas odred broji 150 članova i veoma je interesantan mladima sa svojim sadržajnim programima, boravka u prirodi i učenju izviđačkih veština.

U ovoj 2024. godini godini svakog vikenda se organizuju akcije. U narednom periodu biće organizovani izviđački tabori na Grliškom jezeru i na moru u Crnoj Gori u mestu Zelenika. Izviđačima čestitamo na osvojenim priznanjima, a Odredu izviđača želimo da i dalje svojim interesantnim sadržajima okuplja mlade i na pravi način utiče na njihovo vaspiatanje.

Prethodni članci