Zaječarski simpozijum interventne kardiologije, osmi po redu, od 1. do 3. decembra

8. Zaječarski simpozijum interventne kardiologije – ZASINK 2022. pod nazivom „Srčana insuficijencija u fokusu – novine u kardiologiji 2022“, biće održan u hotelu „Stara planina“, od 1. do 3. decembra 2022.

Na ovom simpozijumu učestvovaće 300 učesnika.

Specijalni gost biće predavač profesor Nathan Wong iz Irvina (Kalifornija), koji će održati online predavanje o ACC preporukama u lečenju hipeholesterolaemije.

Na poziv doktora Foulandvand Farhata ove godine biće organizovana i internacionalna sesija sa profesorom Bernardom Cortesom iz Milana, profesorom Dobrinom Vasilevim iz Sofije i doktorom Oktktajem Maksudovim iz Burgasa.

Takođe, u planu su i dve procedure periferne angioplastike arterija nogu, sa prenosom iz angio sale u Zaječaru.

Biće organizovane tradicionalne sesije iz Instituta za rehabilitaciju Radon, na čelu sa profesorom Deljaninom Ilićem, sesije sa prikazima slučajeva iz angio sala i diskusija sa kardiohirurzima, na čelu sa profesorom Vladom Zdravkovićem, kao i sesija sa prikazima slučajeva koju i ove godine vodi profesor Siniša Stojković.

Zainteresovani će ZASINK moći da parte i preko Zoom aplikacije sa sajta www.zasink.com.

Organizatori kongresa na Staroj planini su: Udruženje ”ZASINK”, Odeljenje invazivne kardiologije Zaječar, Zdravstveni centar Zaječar , Udruženje Kardiologa Srbije, Radna grupa za kateterizacije i perkutane koronarne intervencije UKS -a, 34. ogranak Americkog koledža kardiologa za Srbiju i Republiku Srpsku, Podružnica istočna Srbija – UKS, Srpsko lekarsko društvo – Podružnica Zaječar.

Prethodni članci