Zaječarski učenici ostvarili zapažene rezultate na Međuokružnom takmičenju u atletici

Zaječarski učenici Veljko Tošić, Iva i Lena Maletić plasirali su se na Prvenstvo Srbije u atletici, nakon odličnih rezultata na Međuokružnom takmičenju u atletici, koje je održano u Kruševcu.

Učenica 4. razreda zaječarske Gimnazije Iva Maletić osvojila je prvo mesto u disciplini 800 metara na Međuokružnom takmičenju u atletici, a njena mlađa sestra Lena Maletić, učenica prvog razreda zaječarske Ekonomsko-trgovinske škole, osvojila je prvo mesto u trci na 400 metara.

Učenik Osnovne škole „Hajduk Veljko“ iz Zaječara Veljko Tošić osvojio je drugo mesto u trci na 100 metara, ali je uspeo da obezbedi plasman na Državno prvenstvo u Kraljevu, s obzirom na to da je prvoplasirani to učinio kao član pobedničke ekipe.

Pored Ive, Lene i Veljka, Zaječar će na Prvenstvu Srbije u Kraljevu u ponedeljak 16. maja, predstavljati i njihovi profesori fizičkog vaspitanja, Milan Dimitrijević, Mirjana Golubović i Milan Jovanović.

Takođe, učenica 7. razreda OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara Mia Milić nastupila je u disciplini skok u dalj i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila drugo mesto, vođena od strane predmetnog profesora Emine Varat Ilić. Učenice OŠ „Đura Jakšić“ osvojile su treće mesto u ekipnoj konkurenciji, dok je Eni Stanković izmaklo zlatno odličje na 600 metara, a trku je završila na 2. mestu. U skoku u vis nastupila je Nađa Trkulja i zauzela treće mesto, a ekipu „Đure“ predvodio je profesor Dragan Petković.

Ekipa Tehničke škole osvojila je treće mesto u generalnom plasmanu na Međuokružnom takmičenju na čelu sa profesorom Sašom Jankovićem, a isti rezultat ostvarila je i ženska ekipa Medicinske škole sa profesorkom Jelenom Milosavljević. Učenice zaječarske Medicinske škole nastupile su i u pojedinačnoj konkurenciji: Nađa Ikić je osvojila drugo mesto u bacanju kugle, Angelina Stefanov je treće mesto na 100 metara, dok je štafeta 4x100m (Stefanov Angelina, Stešić Nevena, Todorović Teodora i Lupulović Aleksandra) – zauzela treće mesto.

Izvor: Glas sporta

Prethodni članci