Zasedali gradski većnici u Zaječaru: Usvojen Zaključak o davanju preporuke za odlaganje početka grejne sezone (VIDEO)

U Zaječaru je održana 52. sednica Gradskog veća na kojoj je usvojen Predlog Zaključka o davanju preporuke za odlaganje početka grejne sezone. Grejna sezona u Zaječaru biće odložena zbog povoljnih vremenskih uslova, ali i zbog opšte situacije sa energentima u svetu i u Srbiji.

Sednicom je predsedavao Boško Ničić, predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Zaječara.

„Vremenski uslovi nam idu na ruku, postoje najave Hidrometeorološkog zavoda da će u narednih nedelju dana temperatura biti sigurno iznad prosečne za ovo doba godine. Mislim da svi treba da se ponašamo domaćinski, pogotovo u ovoj situaciji koja je zadesila ne samo Srbiju, nego i ceo svet. Bolje je da budemo sigurni da će onda onda kada bude bilo zaista hladno, naši domovi biti topli. Uštedećemo mnogo novca, svaki dan odlaganja grejne sezone donosi određenu uštedu. Smatram da je najvažnije da se u ovim uslovima obezbede energenti, da imamo stabilan grejni sistem tokom cele zime, onda kada to zaista bude bilo potrebno. Iako je grad Zaječar i naše JKSP „Zaječar“ obezbedilo dovoljno energenata (mazuta), za početak grejne sezone, ne rasipajmo resurse. Sve dok je temperatura u oktobru oko 20 stepeni i više, besmisleno je trošiti energente u situaciji sveopšte svetske energetske krize“, rekao je Ničić i dodao:

„Moramo ove zime biti posebno odgovorni prema svojoj zemlji. Gradski štab za vanredne situacije će svakodnevno pratiti vremenske uslove, te će u skladu sa njima i dati preporuku našem Javnom komunalno -stambenom preduzeću za početak grejne sezone. Kada se steknu vremenski uslovi za to, grejna sezona će početi. Molimo i preporučujemo građanima da, kao nadomeštaj odlaganja grejne sezone, što manje koriste električnu energiju, sem kada je to neophodno, kako ne bismo doveli u pitanje sistem snabdevanja električnom energijom“, zaključio je Ničić.

https://youtu.be/vOoW3HwdK60

Na 52. sednici Gradskog veća u Zaječaru usvojen je i Predlog Odluke o izboru direktnih korisnika privrednih subjekata za sprovođenje energetske sanacije stambenih objekata, Predlog Odluke o izboru direktnih korisnika privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i mere unapređenja termotehničkih sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, Predlog Zaključka o angažovanju pedagoškog asistenta Anđelike Agušević iz Zaječara, za rad u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Zaječaru, kao i Predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci