Završni događaj u okviru projekta „JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“ održan u Nišu, kojem su prisustvovale i devojčice iz zaječarskog „Dečijeg centra“

U Nišu, u Dečijem kulturnom centru, održan je završni događaj u okviru projekta „JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć“, a ovom prilikom učestvovali su i predstavnici zaječarskog „Dečijeg centra“.

Devojčice iz Bujanovca, Niša i Zaječara kroz film su se podsetile aktivnosti koje su realizovale od 1. marta 2021. godine. Nakon zajedničkog kampa na Vlasini, radionica, razgovora sa četiri prominentne gošće u sva tri grada, promocije obrazovanja na društvenim mrežama, stiglo se do formalne završnice. Devojčice su u toku prošle i ove godine učestvovale u skoro svim aktivnostima „Dečijeg centra“ Zaječar, kroz putovanja i kampove.

„Rezultat zajedničkog angažovanja vidljiv je kroz njihovo izgrađeno samopouzdanje. Bez obzira na životne okolnosti i sredinu iz koje dolaze, jedinstvene su u želji za ličnim napretkom i želji da nastave da se bore za bolje sutra kroz obrazovanje“, navode iz zaječarskog „Dečijeg centra“.

Projekat je podržala „Eiž“ iz Omiša.

Prethodni članci