Zdravstvenom centru u Knjaževcu novo sanitetsko vozilo od Fondacije „Mozzart“

U okviru velike akcije pomoći zdravstvenim ustanovama u Srbiji, predstavnici Fondacije „Mozzart“ obišli su i opštinu Knjaževac, donirajući Zdravstvenom centru sanitetsko vozilo.

Predstavnici ove Fondacije su do sada značajne donacije uputili u mnoge zdravstvene centre u Srbiji.

„Odlučili smo da usmerimo ovu donaciju u vaš grad i to je samo jedan deo plana, odnosno realizacije protokola potpisanog sa Ministarstvom zdravlja početkom ove godine. Do sada smo zaista značajne donacije uputili u mnoge zdravstvene centre u Srbiji, tako ćemo nastaviti i u budućem periodu i nadamo se da ćemo se videti ponovo i u Knjaževcu”, rekla je Jelena Zrnzević iz Fondacije „Mozzart“.

V.D. direktor ZC Knjaževac Ivica Rakić rekao je da će donacija sanitetskog vozila mnogo značiti građanima, ali i zaposlenima u zdravstvenoj ustanovi, jer će olakšati transport i zbrinjavanje pacijenata.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić i predsednik SO Knjaževac Marko Stojanović.

“Opština Knjaževac je opština koja ima 86 sela, na 1.200 km jako je teško organizovati zdravstvenu zaštitu bez adekvatne opreme, pre svega bez kvalitetnih sanitetskih vozila. Ovo vozilo će svakako pomoći da naši pacijenti kojih ima i u najudaljenijim knjaževačkim selima u najkraćem roku, kvalitetnim vozilom, stignu do Zdravstvenog centra. S druge strane, svi oni pacijenti koji iz Knjaževca treba da se prevezu do Kliničkog centra Niš ili do Zdravstvenog centra u Zaječaru, će takođe uz pomoć ovog vozila stići brže, kvalitetnije. U zdravstvu je svaka sekunda važna, neka znači život. Fondacija ‘Mozzart’ je prepoznala tu našu potrebu, pomogla nam kupovinom ovog vozila i u ime opštine Knjaževac, ZC, ali i svih Knjaževčana koji će koristiti ovo vozilo, ja im se od srca zahvaljujem”, rekao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Nabavkom saniteta u potpunosti će se unaprediti dostupnost i efikasnost zdravstvene zaštite za pacijente u opštini Knjaževac.

Izvor: Opština Knjaževac

Prethodni članci