Zoo vrt u Boru obeležio 11 godina uspešnog rada

Zoološki vrt u Boru prolavio je 11. rođendan, odnosno jedanaest godina uspešnog rada.

Za sve posetioce na ovaj dan ulaz se nije naplaćivao. Osnovan je 8. decembra 2011. godine sa 50 vrsta životinja i 65 jedinki. Posle 11 godina rada ima 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki. Nalazi se na površini od dva hektara.

„Čini mi se da koliko juče je pokojni Vuk Bojović otvarao ovaj vrt, jer je osnovno stado životinja koje je Zoološki vrt dobio, dobio upravo od beogradskog Zoološkog vrta. Zoo vrt u Boru 2011. godine otvoren je sa svega 50 vrsta životinja i samo 65 jedinki, a jedanaest godina kasnije brojimo više od 70 vrsta životinja i preko 130 jedinki. Mislim da je ova brojka jasan pokazatelj da ljudi koji vode ovaj vrt dobro rade svoj posao“ istakla je Slađana Savić, PR Zoološkog vrta u Boru.

Bezrezervnu podršku, Zoološki vrt u Boru ima od lokalne samouprave.

„Veliko mi je zadovoljstvo što imamo jedan od četiri Zoološka vrta u zemlji koji doprinosi turističkoj ponudi i u tom smislu grad Bor će učiniti sve da u narednom periodu posećenost bude još veća. Zahvalio bih se direktoru i zaposlenima na trudu i angažovanju kako bi životinje u vrtu imale sav komfor i uslove za život i boravak na ovom prostoru“, poručio je Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Takođe, borski Zoološki vrt ima veliku saradnju sa prijateljima Zoo vrta „Vrnjci“.

„Zoo vrt u Boru zaista je zaslužan za našu registraciju, puno je pomogao meni savetima i imali smo i razmenu životinja“ kazala je Ivanka Bogojević, Zoo vrt „Vrnjci“.

Povodom 11 godina rada čestitke je uputio je i zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević.

„Znam da vodite dovoljno računa o životinjskom svetu koji je ovde, o deci koja su ovde u najvećem broju vaši posetioci i da kako čujem imate odličnu saradnju i sa drugim Zoološkim vrtovima u Srbiji. Vašim radom i stanjem objekata i životinja pokazujete da odgovorno radite svoj posao“, istakao je Janošević.

U narednom periodu u planu je povećanje broja životinja različitih vrsta.

Obeležavanju 11. rođendana Zoološkog vrta u Boru prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Bor, javnih preduzeća i ustanova i prijatelji.

Prethodni članci