Zvanično otvorene nove prostorije Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga

Danas su u Zaječaru svečano otvorene prostorije Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga. Posle 10 godina provedenih u ulici Dragoslava Srejovića 4A predstavnici Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga ponovo se vraćaju u prostorije u ulici Kostadina Kostadinovića Čauša (bivši 4. juli) koje su posle dužeg vremena renovirane i ponovo su u upotrebi.

Svečanoj ceremoniji presecanja vrpce prisustvovali su Boško Ničić (Gradonačelnik Grada Zaječara), Milorad Miki Vučković (zamenik predsednika Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga), Zoran Ignjatović (Predsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije), Vladan Gašić (Predsednik FK Trayala i Potpresednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije). Domaćin skupa Igor Živić (generalni sekretar Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga) upoznao je goste sa radovima i najavio bolje vreme za zaječarski fudbal.

– Mi kao novo rukovodstvo zalažemo se za to da se osim fudbalske infrastrukture i savezi dovedu u red. Mi smo i Rasinski okrug sredili još pre četiri godine. Verujem da je sama kuća ogledalo rada Saveza i onoga što jedan Savez kao institucija predstavlja. Meni je velika čast što smo danas ovde i što možemo da otvorimo ove izuzetno sređene prostorije Zaječarskog okruga i Gradskog saveza Grada Zaječara i ujedno bi čestitao rukovodstvu Zaječarskog okruga na ovim rezultatima. Ono što bi još moralo da se poradi je da vidimo kako ćemo FK Timok, kao najveći klub u ovom delu Srbije koji je dobio novi stadion, da nekako stabilizujemo i vratimo na one staze na koje zaslužuje da bude a to je minimum Prva liga Srbije gde je i bio – kaže Vladan Gašić (Predsednik FK Trayala i Potpresednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije).

– Ovo je značajan dan zbog toga što se naš Fudbalski savez vraća u svoje prostorije koje su izuzetno lepo sređene uz malu pomoć Grada ali i iz sopstvenih sredstava. Naravno da će oni svoj dom imati i na novom Fudbalskom stadionu koji će za koji mesec biti otvoren. Ono što hoću da kažem a jeste značajno da mi ne treba da gledamo neke stvari u ovom trenutku jer kada gledate rezultate fudbal u Gradu Zaječaru nije na zelenoj grani. Ali ja sam gotovo siguran da je ovo samo prelazni period, period stabilizacije. Bili smo u mnogo lošoj situaciji ali se sve menja dolaskom novog rukovodastva i zato mi je veoma drago što su ovde i Predsednik Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije i ljudi iz Fudbalskog saveza ovog našeg područja. Mislim da će Timok vrlo brzo početi da niže značajne rezultate. Neka to bude i postepeno ali sam ubeđen da ćemo za nekoliko godina da igramo jedan od najviših rangova takmičenja u fudbalu. I zbog ovoga što nam je država napravila jedan prelep stadion i zbog toga što smo doveli red, niko nikome ne duguje i to mora da rezultira uspesima. Veoma mi je drago što mnogo dece trenira fudbal kako u gradu tako i u okolnim selima i sve to treba da bude „baza“ koja radi za naš FK Timok – kaže Boško Ničić, Gradonačelnik Grada Zaječara.

– Ja bih hteo prvo da se zahvalim Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije, Vladanu Gašiću, Zoranu Ignjatoviću i naravno Gradonačelniku Bošku Ničiću zato što su nam pomogli da renoviramo ove prostorije koje će sigurno pomoći za bolji razvoj i uspeh fudbala u Zaječaru – kaže Milorad Miki Vučković (zamenik predsednika Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga)

Nakon zvaničnog otvaranja prostorija Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga i presecanja vrpce, delegacija predvođena Gradonačelnikom Boškom Ničićem i Mikijem Vučkovićem, obišla je novi stadion na Kraljevici koji je u završnoj fazi radova i na kome će se uskoro odigrati i prva fudbalska utakmica.

Prethodni članci