Zvezdanci izgubili ali se nisu obrukali

Ne pamti se da je u Zvezdanu bilo više publike u poslednjih 10-tak godina nego u nedelju na utakmici Zaječarske okružne lige između domaćeg Kosova i Trebiča. Da li zbog lepog vremena ili zbog pozitivne energije koja unazad mesec-dva dana vlada u klubu iz Zvezdana koji u ovoj godini puni 90 godina postojanja. Pre prvog sudijskog zvižduka predsednik kluba Milan Mirković uručio je medalje i priznanja predsedniku FK Trebiča za korektnu dugogodišnju saradnju kao i ambicioznom treneru Vladici Miloševiću koji se maksimalno posvetio radu sa igračima. Mirković je takođe predao kapitensku traku dvadesetogodišnjem Nikoli Stavriću od koga se mnogo očekuje u narednom periodu. Definitivno se u FK Kosovu vidi pomak u organizaciji kao i timski i individualni napedak.

Gosti iz Sokobanje su pre početka meča bili blagi favoriti, s obzirom da vode borbu sa FSU Kraljevicom za lidersku poziciju i ulazak u viši rang, međutim to na terenu uopšte nije izgledalo tako jer su domaći fudbaleri kontrolisali igru tokom celog prvog poluvremena i stvorili nekoliko šansi. Već u 6. minutu kapiten ekipe Milan Mirković, najbolji strelac ekipe, zatresao je mrežu Nikole Jovanovića što su sa oduševljenjem pozdravili mnogobrojni navijači FK Kosova. Ipak u 28. minutu gosti su izjednačili preko Milana Uroševića i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Od 60. minuta najstariji akteri FK Kosova, pružili su šansu mladim ambicioznim igračima. Do kraja susreta fudbaleri Trebiča su pojačali tempo utakmice i golovima rezerviste Petra Milića u 67. i 80. minutu odneli vredna tri boda sa gostovanja u Zvezdanu.

Narednog vikenda FK Kosovo gostuje u Osniću dok Trebič na svom terenu dočekuje Slogu iz Minićeva.

KOSOVO – TREBIČ 1:3 (1:1)

ZVEZDAN: Terenu u Zvezdanu. Gledalaca 100. Glavni sudija Aleksandar Milosavljević (Knjaževac). Strelci: Milan Mirković u 6. minutu (Kosovo), Milan Urošević u 28. minutu i Petar Milić u 67. i 80. minutu (Trebič).

KOSOVO: Vasiljević, Radovanović (Cetinski), Kostić (Jović), Miloš Ilić, Stanimirović, Marko Ilić, Stanojević, Stavrić, Mirković (Milošević), Jordanov (Stanimirović), Đurić (Rančić)
TREBIČ: Jovanović, S. Đokić, Petković (Đurđević), Radenković (V. Đokić), Filipović, Maksimović, Vujadinović, Urošević (Briševac), Đorđević, Marjanović (Milić), Petrović (Pešić)

Prethodni članci