Dnevna Arhiva: 22. novembra 2017.

Funkcionisanje i bezbednost železničkog saobraćaja na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga pod znakom pitanja

Ukoliko se broj zaposlenih u „Infrastrukturi železnice Srbije“ a.d. Beograd – Organizaciona jedinica Zaječar smanji za 40% koliko je najavljeno, dovodi se u pitanje funkcionisanje i bezbednost železničkog saobraćaja na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. 

Doček Nove godine u Zaječaru

Nakon nekoliko godina, Zaječar će ponovo dobiti Novu godinu kakvu zaslužuje. Dobra muzika, vatromet za pamćenje i osveženje očekuje sve posetioce zaječarskog trga za novogodišnju noć. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, program je predviđen da krene u 22 sata.

TOC i Narodna banka Srbije: Tribina o finansijskoj pismenosti

Timočki omladinski centar i Narodna banka Srbije pozivaju mlade iz Zaječara na tribinu o Finansijskoj pismenosti. Tokom tribine predstavnici Narodne banke Srbije govoriće na teme Finansijska edukacija – šta je potrebno da znate i Kako obezbediti sredstva za školovanje. Tribina će biti organizovana u četvrtak, 23. novembra 2017. godine, sa početkom u 13.00 časova u Prostoru za POMAK (Generala Gambete 44, 8. sprat), u okviru projekta Prostor za POMAK, koji realizuje Timočki omladinski centar uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Zaječar: sastanak predstavnika ZU Borskog i Zaječarskog okruga

U organizaciji Komore zdravstvenih ustanova Srbije – Beograd, u četvrtak, 23. novembra u 13 časova, u sali Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, biće održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova borskog i zaječarskog okruga. Ovaj sastanak je jedan u nizu regionalnih skupova koje Komora zdravstvenih ustanova Srbije organizuje širom Srbije, kako bi se predstavile aktivnosti Komore, najavile nove i predstavnicima ustanova pružila stručna pomoć u rešavanju problema sa kojima se sreću u svakodnevnom radu.

Negotin: Poseta ambasadora Narodne demokratske republike Alžir Abelhamida Šebšuba

Sutra, 23. novembra, povodom otvaranja izložbe SRPSKO VOJNO GROBLJE DELI IBRAHIM, Negotin će posetiti ambasador Narodne demokratske republike Alžir u Srbiji, Njegova Ekselencija Abelhamid Šebšub. Prijem u Opštini Negotin je u 12 sati, dok će u 13 časova uslediti otvaranje izložbe u Galeriji Mokranjčeve kuće.

Zaječar: Poziv na obuku „Razvoj izvoznih i kapaciteta preradne industrije agrobiznis kompanija u Srbiji“

U Zaječaru će biti održana obuka „Razvoj izvoznih i kapaciteta preradne industrije agrobiznis kompanija u Srbiji“ koja će se održati 23. i 24. novembra 2017 godine u prostorijama RARIS-a. Obuku organizuje Projekat „Pomoć za trgovinu – Jačanje proizvodnih kapaciteta agro- industrijskog sektora u Srbiji“ koji sprovodi UNDP u saradnji sa RARIS-om i uz finansijsku podršku Vlade Ruske Federacije.

Negotin: Predstava „Ne igraj na Engleze“

U četvrtak, 23. novembra, u sali Doma kulture u Negotinu biće odigrana pozorišnа predstаvа „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, a u režiji Stevana Koprivice. Igraju: Marko Živić, Daniel Sič i Ivan Tomić. Prodаjа ulаznicа nа biletаrnici Domа kulture svаkog rаdnog dаnа od 10 do 14 sаti i od 17 do 19 časova. Subotom od 8 do 13 sаti. Nedeljom biletаrnicа ne rаdi. Cena karte iznosi 400 dinara.

Boljevac: KUD iz Osnića u rumunskom gradu Mioveni

Nakon posete rumuskih zvaničnika iz grada Mioveni Opštini Boljevac, gde su nedavno boravili tri dana, ostvarena je saradnja i to u razmeni u oblasti kulture. Na poziv predstavnika grada Mioveni, Kulturno Umetničko Društvo iz Osnića boraviće krajem meseca u tom gradu, a povod je rumunski nacionalni praznik, rekla je za Tempo Naxi radio Javorka Gojković, pomoćnik predsednika Opštine Boljevac za informisanje i društvo

Zaječar: 7. sednica Skupštine grada Zaječara

U utorak, 28. novembra, biće održana 7. sednica Skupštine grada Zaječara, a početak je u 10 sati. Na dnevnom redu su, Pretres predloga Odluke o četvrtom dopunskom budžetu za 2017. godinu sa izmenom kadrovskog plana za 2017. godinu, pretres Predloga Odluke o izmenama poslovnika Skupštine grada Zaječara. Takođe, pretres Predloga Odluke o izmeni Odluke o naknadama odbornika, članova Gradskog veća i članova radnih tela Skupštine grada i Gradskog veća. Pretres Predloga Odluke o izmeni Odluke o osnivanju Javno lomunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ Zaječar , kao i o osnivanju preduzeća „Održavanje“ Zaječar.

Zaječar: JU-JITSU seminar

U petak i subotu, 24. i 25. novembra, biće održan JU-JITSU seminar u svojevrsnom Dođo-u (Dojo), sali za vežbanje, u tržnom centru „Dva brata“ (bivša diskoteka MZ) u Zaječaru. Seminar će održati Shihan Yavor Dyankov 7. Dan JU-JITSU, potpredsednik Svetske Ju – Jitsu Federacije. Početak je u 18 časova. Učesnici seminara su i Karate klub „Tenši“ Zaječar, M.S.A. „Satori“ Zaječar, Klub za borilačke veštine „Zatoiči“ Zaječar, Aikido udruženje „Timok“ Zaječar, Džudo sambo klub „Timok“ Zaječar, IPSSC klub Zaječar i Međunarodna Bezbednosna Asocijacija ISA iz Beograda.