28. Sabor likovnih umetnika završen izložbom radova u zaječarskom pozorištu

Izložbom radova u foajeu zaječarskog pozorišta zatvoren je 28. Sabor likovnih umetnika, koji je ove godine okupio stvaraoce iz gradova širom Srbije.

Na 28. Saboru likovnih umetnika u Zaječaru učestvovali su osmorica slikara: Miroljub Sretenović i Milivoje Mišo Štulović iz Kragujevca, Dejan Trajković i Dragan Dejanović iz Vranja, Dragan Bartula iz Loznice, Emil Sfera iz Pančeva, Milan Radaković iz Sombora i Dragan Stokić Rajački iz Zaječara. Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina je vajar, a Rajko Karišić iz Beograda umetnički fotograf i selektor kolonije. Tu je takođe i pesnik Višeslav Živanović iz Kladova, a počalni gost kolonije je književnik Adam Puslojić.

Na izložbi je izloženo 20 likovnih radova i jedna skulptura, koji će ostati u vlasništvu Ustanove “Zoran Radmilović” Zaječar.

„Spuštamo zavesu na 28. Sabor likovnih umetnika, gde smo se družili , ali i vredno radili tako da smo ostavili iza sebe 21 umetničko delo. Samu koloniju – sabor mogu da ocenim najvišom mogućom ocenom i to uz nesebičnu pomoć naših domaćina iz Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu ‘Zoran Radmilović'“, istakao je selektor 28. Sabora likovnih umetnika Rajko Karišić.

Pokrovitelj saborovanja je grad Zaječar.

Prethodni članci