Sve više turista posećuje opštinu Boljevac

Pored brojnih morskih destinacija, sve više je onih koji se odlučuju da leto provedu na planini. Zbog prirodnih lepota, ali i mnogobrojnih znamenitosti, broj turista u opštini Boljevac raste iz godine u godinu.

Turisti koji posete opštinu Boljevac, pored prirodnih lepota, mogu da uživaju i u obilasku mnogih znamenitosti. Tu su manastiri iz 15. i 16. veka, Muzej „Timočke bune“ i kuća vajarke Ljubinke Savić – Grasi u Ilinu kod Boljevca, kaže Marina Vasić, saradnik u Turističkoj organizaciji Boljevca.

Boljevac koji volimo - Sve više turista posećuje opštinu Boljevac
Marina Vasić – saradnik u Turističkoj organizaciji Boljevca

„Za one goste koji su zainteresovani za verski turizam, imamo manastire iz 15. i 16. veka, koji su raspoređeni na celoj teritoriji opštine Boljevac, kao što su manastiri Lozica i Lapušnja, Krepičevac i crkva u Boljevcu. Tu su i Muzej „Timočke bune“ koji je jedinstven u ovom kraju jer je posvećen određenom događaju, a tu je i kuća vajarke Ljubinke Savić – Grasi u Ilinu kod Boljevca“, rekla je Vasić.

Kako bi svi zainteresovani posetioci imali gde da se smeste tokom boravka u Boljevcu, pored hotela, tu su i seoska domaćinstva koja im pružaju odlične uslove za smeštaj, naglašava Vasić.

„U Boljevcu su sve više ljudi okrenuti ka stvaranju tih seoskih turističkih domaćinstva koja se izdaju. Mi smo počeli sa prvim domaćinstvom koje je kategorisano u opštini Boljevac 2016. a sada ih već imamo nekih dvadesetak sa tendencijom rasta. Svakodnevno imamo ljude koji se informišu šta im je potrebno za kategorizaciju i kako bi mogli da omoguće turistima što ugodiniji boravak ovde. Ta domaćinstva su značajna jer u Boljevcu imamo tri hotela sa nekih 300 ležaja otprilike, a ponekad se desi da imamo veliki broj turista i da nam je potreban krevet više.“

Opština Boljevac tokom protekle godine zabeležila je povećan broj posetilaca u odnosu na prethodne godine, poručuju iz Turističke organizacije opštine Boljevac.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članci