55. Gitarijada od 25. do 27. avgusta u Zaječaru: Prijava demo bendova u toku

55. „Zaječarska gitarijada”

Najstarija rok manifestacija, 55. Gitarijada, biće održana u Zaječaru od 25. do 27. avgusta 2022. Ovom prilikom, otvoren je i Konkurs za prijavu demo bendova.

Pravo učešća na Konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće na Konkursu podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs.

Uz obrazac prijave neophodno je priložiti: snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na YouTube kanalu Gitarijade.

Nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima Konkursa, neće se razmatrati.

Prijave za učešće na Konkursu podnose se najkasnije do 25. jula 2022. godine. Organizator Gitarijade zadržava pravo produženja roka za prijavu. Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog Konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade.

Među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove iz ovog Konkursa izvršiće se izbor 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala 25. i 26. avgusta, dok će finale biti održano 27. avgusta 2022. godine.

Izbor bendova izvršiće Stručni žiri od tri člana koji će obrazovati organizator Gitarijade.

Napomena: Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator.

Prethodni članci