Aleksandra Milutinović ove nedelje u „Mojih 50“

Ove nedelje u emisiji „Mojih 50”, na Tempo Naxi radiju, biće kompozitorka Aleksandra Milutinović.
Slušajte svakog radnog dana u 18 sati. Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html

Aleksandra Milutinović rođena je 25. novembra 1980. godine u Beogradu. Veoma rano počinje da ispoljava svoj muzički dar kroz sviranje gitare i komponovanje. Završila je nižu i srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ i diplomirala klasičnu gitaru na muzičkoj akademiji u Beogradu. Svoje prve autorske radove promovisala je nastupajući u sastavu pop rock grupe „Sedmi dan“. Sa osamnaest godina pojavljuje se kao autor muzike, tekstova i aranžmana na jednom od najtiražnijih izdanja u Ex YU – debitantski album Goce Tržan „U niskom letu“. Od tog momenta se ređaju uspesi na muzičkim festivalima kao i vrlo značajne saradnje sa brojnim muzičarima i producentima sa prostora bivše Jugoslavije. U svojoj dosadašnjoj karijeri sarađivala je sa najeminentnijim muzičarima sa ovih prostora: Zdravkom Čolićem, Ninom Badrić, Aleksandrom Radović, Vannom, Tošetom Proeskim, Željkom Joksimovićem, Jelenom Tomašević, Jacquesom Houdekom, Sergejem Ćetkovićem, Gocom Tržan, Marijom Šerifović, Karolinom Gočevom, Ivanom i Marijom Husar…

Osvojila je brojne nagrade od kojih su najznačajnije: Nagrada za najslušaniju numeru u kategoriji pop muzike na Hrvatskom radijskom festivalu za numeru „Ljubav zaslužuje to“ u izvođenju Ivane i Marije Husar, Prva nagrada na festivalu „Budva 2006“, sa grupom Incanto i pesmom „Spavaj“, Nagrada akreditovanih novinara i Nagrada za mediteranski zvuk za istu numeru, Nagrada za najboljeg tekstopisca na radijskom festivalu u 2005 za kompoziciju „Karta za jug“, u izvođenju Aleksandre Radović, Druga nagrada na festivalu „Budva 2005“ za kompoziciju „Karta za jug“ i nagrada za najbolji tekst, Prva nagrada na festivalu „Beovizija 2005“ kao tekstopisac numere „Jutro“ Željka Joksimovića u izvođenju Jelene Tomašević, Druga nagrada na festivalu „Sunčane skale 2004“ za numeru „Kao so u moru“ u izvođenju Aleksandre Radović. 2007. godine, zajedno sa kolegom i dugogodišnjim saradnikom Goranom Kovačićem komponuje, piše tekst i koproducira pesmu predstavnicu na Eurosongu za Bosnu i Hercegovinu, „Rijeka bez imena“, u izvodjenju Marije Šestić. Takođe se oprobala na polju instrumentalne muzike, gde je jedini srpski instrumentalista koji je učestvovao na svetskoj kompilaciji „Café del mar“ izvodeći kompoziciju Jovana R. Haima „suenno de una gaviota“. 2009. godine započinje da deluje i na teritoriji Poljske kao autor, a na teritoriji bivše Jugoslavije već godinama deluje kao jedan od najznačajnijih muzičkih producenata. 2011. godine dobija poziv od strane magazine „Story“ da bude predsednik žirija i muzički producent u izboru za prvu „Story zvezdu“.

Aktivan je član pratećeg benda Aleksandre Radović, a takođe je u sastavu accustic tria „Tijana, Sara, Branko“.

U emisiji „Mojih 50“ Aleksandra će se setiti svog autorskog “vatrenog krštenja“, odnosno prvog albuma za koji je pisala pesme, a reći će i na čijem novom albumu ima čak 9 njenih pesama. Inače, to je jedno veliko pevačko ime regionalne scene, a saznaćete i sa kojim pevačima ima veliku želju da sarađuje. Čućete i priču o njenom davnom rok-bendu, a saznaćete i koju pesmu i zašto voli često da postavi na svom FB profilu. Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi radiju i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.

Prethodni članci