Tomas Vasov je novi trener Timoka

Samo jedan osvojen bod u prethodnih pet utakmica bio je dobar razlog da zaječarski prvoligaš Timok 1919 ostane bez šefa stručnog štaba kako je već postala praksa u prvoligaškom društvu. Vojkan Rajčić je odmah posle meča u Makišovoj šumi protiv Žarkova podneo ostavku, pa su Branimir Đorđević, predsednik UO i Ivan Vučković, generalni direktor Timoka 1919 odlučili da potraže novog kormilara „belih labudova“ sa Timoka.
Sporazumno smo se rastali sa mladim i ambicioznim trenerom Vojkanom Rajčićem, jer verujemo da ovaj sastav Timoka, dok još nije kasno, može i mora bolje i više da pruži na prvoligaškoj pozornici. Rajčić je u naš klub došao pre dve sezone, a u prošlom prvenstvu sinonimom sportskog Zaječara je izborio plasman u Prvu ligu. Rastali smo se prijateljski i vrata kluba za njega su uvek otvorena, jer je ostavio neizbrisiv trag – kaže Branimir Đorđević, predsednik UO Timoka 1919.
Danas su čelnici kluba kontaktaktirali nekoliko trenera sa PROFI licencom i posle vaganja odlučili su se da novi kormilar „plavo-belog“ jata sa Timoka bude Tomas Vasov, bivši zaječarac i dete Timoka, koji je kao talentovani fudbaler nastavio karijeru u Borcu iz Čačka, Gentu (Belgija) i u Kini.
– Kada je okačio kopačke o „klin“ Tomas Vasov je nastavio da se bavi trenerskim pozivom. Bio je šef stručnog štaba Borca iz Čačka a potom, do nedavna, i pomoćni trener superligaša Radničkog iz Niša. Lako smo se i brzo dogovorili oko njegovog povratka u rodni grad Zaječar, ali sada kao šef struke u klubu u kom je i ponikao. Vasov će već sutra ili u sredu stići na staro i dobro poznato mesto, na Gradski stadion pod Kraljevicom, gde će pripremati ekipu za predstojeći susret sa Mačvom iz Šapca – rekao nam je Ivan Vučković, generalni direktor prvog kluba u gradu na dva Timoka.

Prethodni članci