Ambasadorka Republike Rumunije Silvija Davidoju posetila Bor

Ambasadorka Republike Rumunije, Nj.E. Silvija Davidoju, boravila je u Boru i tom prilikom u Gradskoj upravi razgovarala sa gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i njegovim saradnicima.

Dobri partnerski odnose sa susednom Rumunijom pokazali su se kroz više programa prekogranične saradnje na kojima se zajedno radilo, a koji će biti nastavljeni i u budućnosti.

„Ponosan sam što mogu da kažem da se tradicionalno prijateljstvo, solidarnost i razumevanje naša dva naroda neguje i u našem gradu u kome živi 21 nacija. Dobre partnerske odnose sa susednom Rumunijom pokazali smo kroz više programa prekogranične saradnje na kojima smo zajedno radili i za koje verujem da ćemo raditi i u budućnosti. Siguran sam da ćemo dobru saradnju nastaviti, ne samo kroz zajedničke projekte, već i kroz razvoj svih oblasti života, od kulture, privrede, obrazovanja, do svih onih stvari koje život svih naroda i nacija u našem gradu čine boljim i lepšim“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Grad Bor je jedna bitna tačka u ekonomiji Republike Srbije. Bor sarađuje sa mnogim gradovima u Rumuniji i imamo zajedničke prekogranične IPA projekte. Ovde smo da dogovorimo buduće projekte, a sve u cilju kako bi građani sa obe strane granice mogli da iskoriste što bolje te fondove za bolji život“, poručila je Nj.E. Silvija Davidoju, ambasadorka Republike Rumunije.

Dogovorena je i zajednička saradnja na projektima iz kulture i obrazovanja, koji će još više učvrstiti dugugogodišnje prijateljstvo i razumevanje dva suseda.

Prethodni članci