Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju posetila Zaječar

Ambasadorka Rumunije Nj.E. Silvija Davidoju boravila je danas u Zaječaru i tom prilikom u Gradskoj upravi razgovarala sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem.

Gradonačelnik Ničić je izrazio veliko zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti Nj.E. Silviju Davidoju.

„Zaista smo u jednom prijateljskom, otvorenom i iskrenom razgovoru popričali o mnogim temama, kako o temama od lokalnog značaja, tako i o evropskim fondovima, projektima prekogranične saradnje. Veliku zahvalnost dugujemo tome što Rumunija pruža podršku Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova i Metohije, i gotovo sam siguran da će Rumunija ostati privržena načelima povelje UN, mi smo prijateljske zemlje“, poručio je Boško Ničić i dodao da je tema razgovora bio i obrazovni sistem, rumunski jezik, ali i dosadašnja saradnja sa generalnim konzulatom Rumunije u Zaječaru.

„Zahvaljujem se na srdačnoj dobrodošlici i drago mi je što sam sa gradonačelnikom mogla da pričam o mnogim temama. Razgovarali smo o budućoj saradnji kada su u pitanju prekogranični projekti, prvenstveno o ponovnoj saradnji Evroregiona Zaječar–Vidin–Kalafat“, rekla je novinarima ambasadorka Republike Rumunije, Nj.E. Silvija Davidoju i dodala:

„Mi smo sigurni da prijateljstvo naše dve zemlje treba da počne od ljudi, njihovih međuljudskih odnosa. U gradonačelniku sam našla jako dobrog sagovornika koji ceni rumunski narod i koji ima puno dobrih prijatelja u Rumuniji“, rekla je ambasadorka, koja je nakon sastanka u Gradskoj upravi posetila Narodni muzej i Feliks Romulijanu.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci