U centru Zaječara realizovan projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

U centru Zaječara realizovan je projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Tim povodom, zaječarski mališani sa roditeljima i nastavnicima, imali su priliku da se upoznaju sa operemom i vozilima policije i vatrogasaca.

Roditelji, deca i nastavnici razgovarali su sa policijskim službenicima i vatrogascima. Zaječarski mališani upoznali su se sa interventnom jedinicom, saobraćajnom policijom, forenzičarima, komunalnom policijom i vatrogascima.

Ciljevi projekta su podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Takođe, podršku ovom projektu pružili su i predstavnici Kancelarije za mlade grada Zaječara i TOC-a.

Ovaj projekat zajedno realizuju Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji.

Prethodni članci