Ansambl zaječarskog pozorišta gostovaće 15. i 16. marta u Beogradu

Ansambl zaječarskog pozorišta gostovaće u Beogradu, gde će odigrati dve predstave, u utorak i u sredu, 15. i 16. marta.

U Zvezdara teatru, na sceni Danilo Bata Stojković 15. marta u 19.30 časova biti izveden komad „Pokondirena tikva“ Jovana Sterije Popovića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković. Glumačku ekipu čine: Nataša Petrović, Olivera Viktorović Đurašković, Miloš Tanasković, Ivana Bartunjek, Aleksandra Manasijević, Predrag Grbić, Branislav Mijatović i Marko Milošević. Ovo je prva gostujuća predstava na sceni Zvezdara teatra posle dve godine, jer su u pomenutom periodu sva gostovanja drugih pozorišta bila ukinuta, zbog korone.

U Bitef teatru u Beogradu , 16. marta u 18.00 časova biće odigrana predstava „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“ autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

Igranju monodrame predhodiće promocija dva izdanja Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“: dramskog teksta „Čučuk Stana- Srpskinja i Grkinja“ Željka Hubača, kao i dramskog teksta „Zjapina“ autora Miloša Latinovića, koji je zasnovan na delima Živojina Pavlovića. Planirano je da se po delu „Zjapina“ uradi predstava u zaječarskom pozorištu. Promocija knjiga zakazana je u Bitef teatru za 16.00 časova.

Prethodni članci