Timok 1919 osvojio vredan bod pod Kraljevicom

Pred oko nešto više od 200 promrzlih ljubitelja fudbala danas je na Gradskom stadionu pod Kraljevicom viđena jedna lavovska borba između domaćeg Timoka 1919 koji se grčevito bori za opstanak i gostiju iz Ivanjice koji pokušavaju da osvoje jedno od prva dva mesta u Prvoj ligi Srbije koje direktno vodi u najviši rang u domaćem fudbalskom šampionatu Linglong Tire Super ligu Srbije. Zaječarci nemaju šta da izgube tako da su od samog starta sliovito krenuli na gol gostiju i ako su ivanjičani u ovom meču imali ulogu favorita.

Već u 5. minutu Ivan Davidović je strahovito krenuo ka golu gostiju ali ga je Milan Marčić samo prekršajem mogao zaustaviti što je sudija odmah kaznio žutim kartonom. U 9. minutu Pavle Radunović je petom odlično dodao do Strahinje Petrović ali je njegov udarac iskosa sa leve strane odbranio tridesetsedmogodišnji čuvar mreže Javora Damir Kahriman. Samo minut kasnije kapiten Timoka Ivan Božović iz auta baca loptu direktno u šesnaesterac, ponovo se najbolje snašao Strahinja Petrovića ali je još jedan udarac u okvir gola golman gostiju odbranio. Gosti iz Ivanjice su u 27. minutu mogli do vođstva posle malo nesmotrene reakcije golmana Nikole Petrovića ali je Pavle Ivelja sa 7-8 metara pogodio Ivana Božovića u petu i lopta je otišla preko gola. U 33. minutu posle kornera sa leve strane Igor Pantić je zatresao mrežu Javora ali se oglasio sudija Igor Kovačević dosudivši prekršaj u napadu. U 33. minutu ponovo su napali domaći igrači preko neumornog Damira Anđelovića koji je fenomenalno izneo loptu na protivničku polovinu ali je ovog puta udarac Strahinje Petrovića završio preko gola.

U nastavku igre zaječarci ponovo kreću u ofanzivu. Damir Anđelović u 55. minutu šutira pored gola dok dva minuta kasnije udarac Igora Pantića odlazi preko gola. U 75. minutu Šef Stručnog štaba Timoka Srđan Stojčevski umesto Igora Pantića uvodi Lazara Nikolića na istoj poziciji ali i umesto desnokrilog napadača Ivana Davidovića ulazi dvadesetogodišnji Aboubacar Sidik Toure iz Obale Slonovače koji igra na poziciji štopera. Iz ovoga se moglo zaključiti da Stojčevski neće dozvoliti da pred kraj izgubi utakmicu kako se to Timoku dešavalo u predhodnom periodu. U ovakvoj postavci gosti iz Ivanjice su imali veći posed lopte i konstantno napadali ali nisu uspeli da upute ni jedan udarac u okvir gola golmana Nikole Petrovića.

Deset minuta pre isteka regularnog toka meča umesto već umornog Dejana Mašića u igru ulazi mladi Andrej Đukić koji je ponovo uneo živost u redove zaječaraca. U 81. minutu prva sporna situacija na današnjem meču. Rezervista Lazar Nikolić je pao u šesnaesterc gostiju ali je sudija odmahnuo rukom a Nikoliću pokazao žuti karton zbog simuliranja. Nije se dobro videlo sa tribina pa su malobrojni gledaoci reagovali ali ne toliko bučno. Međutim u 90. minutu jedan igrač Javora je povukao za dres Pavla Radunovića što je sudija Igor Kovačević dobro video ali se ponovo nije usudio da svira najstrožu kaznu. Ovaj detalj je izazvao pravo nezadovoljstvo na klupi zaječaraca kao i svih ljubitelja fudbala pod Kraljevicom. U zaostavnom vremenu, jedan od najboljih pojedinaca na današnjem meču, Damir Anđelović je odlično izveo prekid sa leve strane ali je lopta u gužvi skrenula pravac i stavila na muke golmana Damira Kahrimana koji je krajnjim naporom uhvatio na samoj gol liniji.

Definitivno je dobar meč viđen danas na Gradskom stadionu pod Kraljevicom u Zaječaru, jedino što su izostali golovi. U narednom kolu Timok gostuje Inđiji a Javor Matis dočekuje IMT.

TIMOK 1919 – JAVOR MATIS 0:0 (0:0)

ZAJEČAR: Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca: 200. Sudija Igor Kovačević (Zemun), pomoćnici Nikola Borović (Batajnica) i Dimitrije Vlasačević (Beograd). Žuti kartoni: Lazar Nikolić, Dejan Mašić, Ivan Božović, Strahinja Petrović (Timok 1919) i Milan Marčić (Javor Matis)

TIMOK 1919: N. Petrović, Simonović, Pantić (L. Nikolić), Đorđević, Anđelović, Božović, Žerjal, Davidović (Toure), S. Petrović, Mašić (Đukić), Radunović
JAVOR MATIS: Kahriman, Nikolić, Luković, Maričić (Silva), Ogbonnaya, Petrović, Ivelja (Odita), Momčilović, Grabež, Marčić, Lakić-Pešić (Jevremović)

Prethodni članci