Biblioteka u Zaječaru organizuje niz aktivnosti povodom Dečje nedelje, od 3. do 7. oktobra

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar organizovaće niz događaja povodom Dečje nedelje, koja će biti obeležena od 3. do 7. oktobra 2022.

U ponedeljak, 3. oktobra 2022. biće održana radionica za decu do osam godina u zaječarskoj biblioteci „Skulpture pravimo, zdravo se hranimo“, a radionicu drži Dušanka Matić. Početak radionice predviđen je od 14:00 sati.

U utorak, 4. oktobra biće održana radionica „Italia mia“ sa temom italijanske poezije za decu, u zaječarskoj biblioteci. Radionicu drži prof. Marina St. Mirčić, a početak je zakazan za 13:00 sati.

Istog dana, u sali zaječarske Muzičke škole biće priređeno druženje sa književnicom Jasminkom Petrović i biće odigrana predstava „Za svakog klinca, za svaku klinku, za našu Jasminku“ u izvođenju Dramske družine OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar. Početak događaja zakazan je za 17:00 sati.

U sredu, 5. oktobra, organizacija TRK održaće radionicu „Sa čitanjem se sastajemo“, a aktivnosti PSD „Ljuba Nešić“ predstaviće predsednik kluba i član GSS Milan Jovanović. Početak je u 12:00 sati, u zaječarskoj biblioteci.

U petak, 7. oktobra, na Dečjem odeljenju zaječarske biblioteke biće organizovana aktivnost predstavljanja najomiljenijeg lika iz priče, bajke, romana ili pesme kroz priču i masku. Početak je u 14:00 sati.

Takođe, tokom cele Dečje nedelje, u dvorištu zaječarske biblioteke biće organizovana akcija prikupljanja školskog pribora, odeće i igračaka u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar „Drug drugu“, od 08:00 do 15:00 sati.

Zaječarska biblioteka organizuje i besplatan godišnji upis u ovu ustanovu za korisnike do 15 godina, tokom trajanja Dečje nedelje od 3. do 7. oktobra.

Prethodni članci