Bodibilder iz Zaječara Srđan Pešić osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu u Sloveniji

Bodibilder iz Zaječara Srđan Pešić osvojio je drugo mesto u dve kategorije, na svetskom takmičenju „IBFF World Championship Koper 2022“, u Sloveniji.

Pešić je postao vicešampion u kategorijama „body clasic“ u kojoj se takmiči godinama, kao i u kategoriji „fizik“ u kojoj se prvi put oprobao.

Na ovom Svetskom prvenstvu u Sloveniji, Srđan Pešić bio je jedini predstavnik iz Zaječara, dok su iz Srbije bila još dva takmičara.

Kako ističe Srđan Pešić, veliku zahvalnost duguje Gradu Zaječaru, klubu „Gym Xtreme“ iz Zaječara i Sportskom savezu grada Zaječara, bez čije podrške ne bi mogao da ode na ovo takmičenje.

„Zahvaljujem se na podršci Gradu Zaječaru i svom klubu ‘Gym Xtreme’, jer bez njihove podrške ne bih mogao da realizujem putovanje u Sloveniju i da se pripremim za ovo prvenstvo. Pripremao sam se dosta za ovo takmičenje, jer nije mala stvar biti jedini predstavnik Zaječara na Svetskom prvenstvu“, kaže Pešić.

Na takmičenju u Sloveniji prvo mesto zauzeo je predstavnik Palestine, dok je treće mesto zauzeo takmičar iz Severne Afrike.

Narednog vikenda, 11. juna, Srđana Pešića očekuje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Pešić dodaje da se nada da će opravdati poverenje koje su mu ukazali Grad Zaječar i klub „Gym Xtreme“ iz Zaječara i da će se i sa tog takmičenja vratiti sa nekom od medalja.

„Sledeće je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i nadam se da ću uspeti da odem i na to takmičenje, jer toškovi oko priprema, kao i putni troškovi su zaista veliki. Očekujem da ću opravdati poverenje Grada Zaječara i kluba koji su stali iza mene“, navodi Pešić.

Jedan od najuspešnijih bodibildera u Srbiji, Srđan Pešić, do sada je osvojio više od stotitnak medalja na raznim takmičenjima.

Prethodni članci