Boljevac: Ostvarivanje velikih projekata i nova radna mesta

Opština Boljevac se može pohvaliti, između ostalog, velikim brojem manifestacija i atrakcija iz oblasti turizma i kulture, kao i brojnim talentovanim sportistima i njihovim uspesima. Takođe, Boljevac ulaže velike napore i na infrastrukturnom polju, odnosno izgradnji, a radi poboljšanja i unapređenja života ljudi na ovom područiju. Predsednik Opštine Boljevac, Nebojša Marjanović, istakao je da će se do kraja tekuće godine, ali i u narednoj ostvariti veliki broj projekata i kao najbitnije navodi one iz programa prekogranične saradnje.

Osim toga, sredstva su uložena i u loklane projekte, koji su u procesu realizacije, ili su realizovani, a radi se o ozbiljnoj rekonstrukciji puteva i izgradnji vodovoda, čime se rešavaju problemi meštana boljevačkih sela koji se tiču vodosnabdevanja i loših puteva. Takođe, kao bitni projekti ističu se, izgradnja kanalizacije na potezu jednog dela naselja, kao i regulacija korita reke Arnaute. Kapitalni projekat je i Ukrštaj regionalnog puta.

Kada su poslovi iz oblasti privrede u pitanju, pozitivno je to,  da privredni subjekti opstaju i unapređuju se, a najbolji primer  je Agromehanika. Takođe, jedna Nemačka firma uzela u zakup prostor, radi izrade određenih predmeta za potrebe Agromehanike. Vlasnik kompanije Rudeks nagoveštava, da će Fabrika industrijskog eksploziva biti otvorena u oktobru mesecu na prostoru bivšeg vojnog kompleksa. Zatim tu je i Unimer, potom Bioenergy point koji pored proizvodnje peleta, otvara i fabriku paleta.

Ono što je važno pri unapređivanju, razvoju i otvranju novih kompanija i fabrika, jeste činjenica da se samim tim otvaraju i nova radna mesta. Treba napomenuti, da se na Rtnju gradi jedan ozbiljan turističko – sportsko – rekreativni sadržaj, koji će sigurno promeniti  aspekte ove turističke destinacije. Najveći razvojni potencijali baziraju se na prirodnim resursima, koje Boljevac koristi na mudar način, a investitori to prepoznaju.

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

Prethodni članci

Leave a Comment