Zaječar: Osnovna škola „Ljubica Radosavljević Nada“ počeće normalno sa radom

Osnovna škola „Ljubica Radosavljević Nada“ u Zaječaru počeće normalno sa radom u novoj školskoj godini. Nedavno, pojavile su se  glasine da će se  zbog realizacije projekta kompletnog renoviranja školske zgrade, kasniti sa početkom školske godine, ali i da će nastava za vreme renoviranja biti izmeštena u prostorije drugih škola u gradu. Direktor OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ Novica Dimitrijević, opovrgao je ove tvrdnje i dodao da takve ekstremne mere u vreme školovanja, bar za sada nisu u planu.

U najgorem slučaju ukoliko dođe do radova u skorijem periodu, mogu biti izmeštena deca od 5. do 8. razreda, ali prema rečima direktora Dimitrijevića do toga neće doći.

Projekat koji se nestrpljivo iščekuje,  vredan je oko 140 hiljada dinara i realizuje se u saradnji sa lokalnom samoupravom. Projektna dokumentacija nekoliko je puta dopunjivana zbog, kako je sam kordinator projekta iz Beograda rekao, banalnih stvari, a usled čega se realizacija projekta odužila.

Nakon što svi detalji oko rekonstrukcije škole budu usaglašeni sa građevinskim i bezbednosnim propisima, pristupiće se raspisivanju Javne nabavke, odnosno tendera radi angažovanja izvođača radova.

 

Prethodni članci

Leave a Comment