Bor ugostio 24 deteta na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“

Grad Bor bio je domaćin 53. Regionalnog školskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“, na kom su učestvovala 24 deteta iz Bora, Negotina i Kladova.

Deca su prvo radila test o poznavanju propisa, zatim su učestvovala u gradskoj vožnji i na kraju je rađen poligon spretnosti odnosno poligon praktičnog ponašanja u saobraćaju.

Testiranje je obavljeno u OŠ „Vuk Karadžić“ u Boru, a praktična vožnja u centralnim gradskim ulicama.

„Deca vole ova takmičenja jer ovde uče o poznavanju propisa u saobraćaju i spremna su za neke buduće izazove, kao što je polaganje za vožnju. Smatram da treba što više decu podsticati da se takmiče, naročito u saobraćaju, jer je to veoma korisno za njih“ rekla je Ivana Pajkić, direktorka OŠ „Vuk Karadžić“ u Boru.

Sa učesnicima ovog takmičenja razgovarao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Zaista mi je drago kada vidim svu tu omladinu i energiju koja se takmiči i pokazuje znanje o saobraćaju, jer nam je definitivno potrebna kultura u saobraćaju. Potrebno je da decu od najranijih dana kada postanu učesnici u saobraćaju učimo o bezbednosti. Ovo je prilika da pozovemo naše sugrađane da mnogo više vode računa u saobraćaju i da poštuju propise i saobraćajne znake, jer je na prvom mestu bezbednost i život svakog našeg sugrađanina. Grad Bor je jedan od bolje urađenih urbanističkih gradova, samo je neophodno poštovati propise. Najbolji način je da učimo malu decu kako da se prelaze ulice i kako se poštuju propisi i kako je biti učesnik u saobraćaju. Roditelji treba da krenu od toga da nauče kako da vežu svoju decu u sedištima u autu i da im svojim primerom pokažu pravilno ponašanje u saobraćaju kako bi svi bili bezbedni“, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Najbolja četiri takmičara (dvoje iz kategorije B uzrasta do 12 godina i dvoje iz kategorije C uzrasta – 13 godina i stariji) plasirala se na Republičko takmičenje koje će biti održano u Beogradu.

Prethodni članci