Boris Novković ove nedelje u „Mojih 50“

Ove nedelje gost u emisiji „Mojih 50”, biće Boris Novković, hrvatski kantautor i pevač rok muzike. Slušajte svakog radnog dana u 18 sati na Tempo Naxi radiju. Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz

Boris Novković (Sarajevo, 25. decembar 1967) je hrvatski kantautor i pevač rok muzike. Rođen je u muzičkoj porodici (otac mu je poznati muzičar i kompozitor Đorđe Novković), a svoju prvu gitaru je dobio sa 13 godina.
Boris Novković je poreklom iz okoline Šapca, njegov deda Vukašin Novković je svirao violinu u lokalnom KUD-u da bi se posle preselio u Sarajevo gde je odrastao Borisov otac Đorđe.

Počeo je karijeru 1986-te godine a sa svojom rok grupom „Noćna Straža“ snimio je album Kuda idu izgubljene devojke (Tamara). Istoimeni singl mu je doneo neverovatan uspeh na prostoru bivše Jugoslavije.

Posle mnogo hitova kao što su Dok svira radio, Plakat ću sutra, Da te nisam ljubio, Ne vjerujem tvojim usnama, Ajša, U tvojim očima, Srce zna i dr, 1995. godine povodom desetogodišnjice karijere objavljuje album najvećih hitova. Sledeći takav objavljuje 2003. godine. Novi album, Zapisan u tebi, objavljen je 2008. godine.

Boris je 2005. godine predstavljao Hrvatsku na Pesmi Evrovizije, sa pesmom Vukovi umiru sami i u finalu zauzeo jedanaesto mesto. Naredne godine učestvuje kao kompozitor Severinine pesme Moja štikla.

Prethodni članci