Borska bolnica dobila ultrazvučni aparat najnovije generacije

U Opštu bolnicu u Boru stigao je ultrazvučni aparat najnovije generacije, čija je vrednost 12 milona dinara.

Aparat će umnogome olakšati rad lekarima ali i omogućiti bržu i kvalitetniju uslugu pacijentima.

„U 2022. godini ukupna investicija u sistem zdravstva na teritoriji grada Bora je 411 miliona dinara. Ovo je najveće izdvajanje u istoriji grada za zdravstvo, a samo za nabavku nove opreme, iz budžeta, je izdvojeno više od 90 miliona dinara. Naš zadatak jeste da osnažimo i poboljšamo zdravstveni sistem, kako bi naši sugrađani imali kvalitetniju zdravstvenu zaštitu“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

„Aparat ima dobru rezoluciju, olakšava i ubrzava posao, gužve su manje. Ovo je druga nedelja kako vršimo pregled pacijenata sa novim aparatom koji ima četiri sonde, mogu se izvršiti abdominalni i površinski pregledi, pregledi mekih tkiva kao i pedijatrijski pregledi. U proseku, dnevno se obavi od 20 do 30 pregleda“, kaže Jadranka Petrović, specijalista radiologije.

„Nastavlja se projekat, Gradske uprave i Opšte bolnice Bor, nabavkom novih aparata i uređaja. Nakon laparaskopskog aparata stigao je i novi ultrazvučni aparat premijum klase, sa odličnim performansama. Stari aparat, ništa manjeg kvaliteta, biće dostupan pacijentima u Domu zdravlja, dok će aparat novije generacije biti korišćen za preglede pacijenata u Opštoj bolnici u Boru. Na ovaj način, pregledi će se mnogo brže odvijati a gužve će biti manje“, rekao je Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Početkom septembra, u ovu zdravstvenu ustanovu stići će i novi skener koji će takođe ubrzati rad, smanjiti vreme čekanja na preglede, a građani će na vreme dobiti svu neophodnu zdravstvenu zaštitu kako bi lekari mogli da reaguju u najbržem roku.

Izvor: Grad Bor

Prethodni članci