Borskoj i majdanpečkoj zdravstvenoj ustanovi po ambulantno vozilo na dar od kompanije „Serbia ZiJin Copper”

Borskoj i majdanpečkoj zdravstvenoj ustanovi po ambulantno vozilo na dar od kompanije „Serbia ZiJin Copper”

U nastojanju da podrškom javnom zdravlju doprinese boljem i efikasnijem medicinskom tretmanu lokalnog stanovništva, „Serbia Zijin Copper“ donirala je danas Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Boru savremeno ambulantno vozilo vredno 6,5 miliona dinara.

Kompanija se pritom obavezala da istovetnu donaciju u najkraćem roku obezbedi i za Dom zdravlja u Majdanpeku, pa je na ceremoniji primopredaje ključeva novog sanitetskog vozila, upriličenoj na platou ispred borske zdravstvene ustanove, potpisano i pismo o takvim namerama.

„Ovo je važan dan za borski Dom zdravlja, jer dobijamo na poklon vredno i veoma potrebno ambulantno vozilo. Ponosna sam i srećna zbog toga, pa želim da kažem veliko hvala kompaniji ‘Serbia Zijin Copper’, koja je izašla u susret našim potrebama i izdvojila nemala sredstva za kupovinu ovakvog jednog vozila. Za teritoriju koju pokriva i koja je pod nadležnošću Doma zdravlja u Boru gotovo je suvišno reći od kakvog je ono značaja, u smislu da se u pravom trenutku dođe na lice mesta, do svakog našeg građanina kome zdravstveno stanje zahteva uslugu hitne medicinske pomoći. ‘Serbia Zijin Copper’ je ovim gestom još jednom pokazala da je visokoodgovorna kompanija, koja osluškuje potrebe lokalne sredine na čijoj teritoriji posluje i brine o javnom zdravlju svih građana, a ne samo njenih zaposlenih. Ovo nije njihova prva donacija u oblasti zdravstva, a nadam se da neće biti ni poslednja“, kazala je direktorka borskog Doma zdravlja, dr Vesna Radosavljević.

U okviru društveno odgovornog poslovanja „Serbia Zijin Copper“ je dosad samo za unapređenje zdravstvene zaštite na području Bora ukupno izdvojila blizu 12 miliona dinara, a najnovija donacija će, po rečima zamenika generalnog direktora Zou Ganga, doprineti boljem i efikasnijem medicinskom tretmanu lokalnog stanovništva.

„Cilj kompanije je „razvoj rudarstva za dobrobit društvene zajednice“, pa smo veoma posvećeni pružanju podrške razvoju lokalnih sredina gde poslujemo, ali i promovisanju zapošljavanja. U kompaniji je krajem aprila bilo zaposleno više od šest hiljada ljudi. Od tog broja, blizu 5.900 radnika su državljani Srbije, odnosno lokalno stanovništvo. Njihova prosečna mesečna neto zarada je veća od 105 hiljada dinara. Kompaniji usluge pruža i više od hiljadu domaćih dobavljača i izvođača radova, pa je broj direktno i indirektno otvorenih radnih mesta oko 8.000“, kazao je Zou Gang.

Svečanosti u borskom Domu zdravlja prisustvovao je gradonačelnik Bora – Aleksandar Milikić, sa predstavnicima lokalne samouprave.

„Ovo je velika stvar za grad Bor i pokazatelj da kompanija ‘Serbia Zijin Copper’ pored toga što puni budžet grada Bora koji je skoro 5 milijardi dinara, ume i zna da se brine o društvenoj odgovornosti, u ovom slučaju o zdravstvenom sistemu, kao i o ekologiji i onome što je sastavni deo naših života. Mi smo kao predstavnici lokalne samouprave obezbedili skener, ultrazvučni aparat, laparoskopski stub i mnogo instrumenata i kada bi naši dragi partneri iz kineske kompanije još i taj magnet obezbedili, mi bismo upotpunili dijagnostiku u Boru. Hvala vam veliko. Mi nastavljamo dalje i na pravom smo putu da grad postane mnogo lepše mesto za život. Ekonomski rastemo i ekologija se menja na mnogo bolje“, poručio je Milikić.

Takođe, na ovoj ceremoniji prisustvovao je i predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović, kao direktor majdanpečke zdravstvene ustanove „Dr Veroljub Cakić“ Dragan Fudulović, koji je sa rukovodiocem majdanpečkog ogranka „Serbia Zijin Copper“ Branislavom Tomićem potpisao pismo o namerama da se istovetna donacija obezbedi i za Dom zdravlja u Majdanpeku.

„Kompanija ‘Serbia Zijin Copper’ još jednom je pokazala društvenu odgovornost i pripadnost i Majdanpeku. Prijateljstvo je veliko i ovo nije samo pomoć u oblasti zdravstva, već predstavnici ‘Serbia Zijin Copper’ pomažu i u oblasti sporta, prosvete i svim onim oblastima koje su nužne za funkcionisanje jednog grada. Takođe, opština Majdanpek je za zdravstvo u svom gradu obezbedila četiri vozila, dva terenska i dva ležeća i novu laboratoriju, kao i aparate za fizikalnu terapiju. Mnogo ulažemo u zdravstvo, jer ako imamo zdrave stanovnike, onda možemo da planiramo i budućnost“, istakao je predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović.

Pre simbolične primopredaje ključeva borskom Domu zdravlja, načelnica Službe hitne pomoći dr Vesna Bućan Mihajlović pokazala je novinarima opremu i uređaje u novom sanitetskom vozilu.

„Radim 33 godine u zdravstvu i mogu slobodno da kažem da ovako opremljeno vozilo dosad nije viđeno u našoj službi. Ono će sigurno doprineti bržem, boljem i kvalitetnijem pružanju usluga svim građanima, jer su od medicinskih uređaja tu: defibrilator sa monitoringom, EKG aparat za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i pravovremeno reagovanje kod naglog srčanog zastoja, aparat za kiseoničnu terapiju, oksimetar, aspirator, imobilizacioni set i ostalo. Posebno me raduje i to što je sanitet opremljen „prslukom“ za saobraćajni i industrijski traumatizam“, rekla je Bućan Mihajlović.

Direktorki borskog Doma zdravlja ključeve novog ambulantnog vozila uručio je zamenik generalnog direktora „Serbia Zijin Copper“ Džejson Džang, a svi gosti su nakon toga, u društvu domaćina, razgledali Službu hitne pomoći.

Prethodni članci