Članice Gimnastičkog kluba „Zaječar“ nastupile u Pirotu

Uspešan nastup zaječarskih gimnastičarki u Pirotu

Gimnastičarke GK „Zaječar” nastupile su u tri kategorije ekipno u 1. kolu „C“ programa Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije i zabeležile solidan plasman u jakoj konkurenciji.

Jovana Živković u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je zlatnu medalju u IV kategoriji. Članica GK „Zaječar” je tako nakon sjajnih rezultata na školskim prvenstvima pokazala svoj kvalitet i na takmičarskoj sceni.

Na ovom takmičenju učestvovali su klubovi iz Niša, Leskovca, Kruševca, Pirota, Knjaževca, Zaječara, Negotina i Vlasotinca.

U I kategoriji Gimnastički klub „Zaječar” nastupio je u sastavu Vida Matić, Magdalena Petković, Iva Radulović, Emilija Đorđević, Ema Zdravković i Anđela Mitrović. Podmlađeni tim sa čak četiri devojčice koje su prvi put nastupale na takmičenju, zauzeo je 8. mesto, dok je Vidu Matić pad sa sprave koštao odličja, pa je na kraju zauzela 14. mesto u konkurenciji 41 takmičarke u generalnom plasmanu.

U II kategoriji Zaječar su predstavljale Lana Vasiljević, Irina Marinković, Nađa Jovanović i Nina Stanković, koje su osvojile 6. mesto, dok je najbolje plasirana u pojedinačnoj konkurenciji bila Lana Vasiljević, koja je zauzela 13. poziciju.

U III kategoriji GK „Zaječar” nastupio je u sastavu Dunja Vučković, Tara Jovanović, Lea Tasić, Vila Antonina Milisavljević i Nina Mihajlović i one su zauzele 4. mesto.

Naredna takmičenja Zaječarke očekuju krajem meseca, kada će biti održan „B“ program u Kostolcu i Pionirska gimnastička liga u Kruševcu, 28. i 29. aprila.

Prethodni članci