Crveni krst u Zaječaru realizovao „Trku za srećnije detinjstvo“

Crveni krst u Zaječaru realizovao "Trku za srećnije detinjstvo"

U Zaječaru je održana “Trka za srećnije detinjstvo“, koju je organizovao Crveni krst Zaječar u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar, Sportskim savezom grada Zaječara, “Milenijumom”, Udruženjem “Dragi ljudi” i osnovnim školama u Zaječaru.

Trka je održana u pešačkoj zoni između OŠ „Ljuba Nešić“ i OŠ „Desanka Maksimović“, a učestvovali su svi učesnici od predškolaca do petog razreda, koji su predhodnog dana osvojili prvo mesto u svim kategorijama. Nakon trke dodeljene su zahvalnice, medalje i vaučeri najbolje plasiranim učesnicima.

„Drago mi je što smo se okupili ovde da damo podršku našim finalistima i zahvaljujem se u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime svima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Ovim smo svi zajedno pokazali da imamo isti cilj, a to je srećnije detinjstvo. Sav prihod od prikupljenog novca, biće korišćen za pomoć deci i mladima iz socijalno-ugroženih porodica. Kada živimo u vremenu savremenih tehnologija, gde dosta dece provodi vreme uz mobilne telefone i kompjutere, dobro je što se kroz sportske aktivnosti promovišu i razvijaju humane vrednosti i što se odazvao veliki broj dece. Lokalna samouprava će nastaviti i u budućnosti da podržava ovakve akcije i nadam se da će ih biti više na teritoriji našeg grada“, istakla je Ivana Ćebić, članica Gradskog veća u Zaječaru.

“Trka za srećnije detinjstvo“ je jedna od tradicionalnih, najmasovnijih i najšire prihvaćenih reakreativno-humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta, namenjena podmladku i omladini. Ova aktivnost ima za cilj da među mladima u osnovnim školama podstakne humanost i promoviše zdrave stilove života.

„‘Trka za srećnije detinjstvo’ nema takmičarskog značaja, jer se radi o humanitarnoj akciji. Prvog dana trčalo je oko 1200 dece, a u finalu njih 60. Mi smo njihovim dolaskom na start ispunili naš cilj. Zahvaljujem se svima koji su pomogli, mališani će na ovaj način pomoći svojim vršnjacima, a ovo je samo jedna akcija Crvenog krsta Zaječar u nizu tokom oktobra„, rekao je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar.

Crveni krst Zaječar u skladu sa kalendarom aktivnosti Crvenog krsta Srbije organizovao je ovu akciju u oktobru mesecu. Slogan trke je „IMAMO CILj – DOĐI NA START“.

Prethodni članci