Danas počinje VI Festival hrišćanske kulture

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog g. Ilariona u Zaječaru će od 13. do 21. septembra 2021. godine biti održan šesti Festival hrišćanske kulture.

U ponedeljak, 13. septembra 2021. godine, od 19:30 sati, biće premijerno prikazan i dokumentarni film „Sveti Vasilije Ostroški – svedok vaskrsenjaˮ, autora katihete Branislava Ilića u produkciji Televizije Hram, koji je snimljen u čast 350-godišnjice upokojenja Svetog Vasilija Ostroškog.

Od Svečanog otvaranja u 18 sati do početka projekcije filma u 19:30 sati – Besedu o Svetom Vasiliju koju će proizneti prota-stavrofor mr Slobodan Boban Jokić, arhijerejski namesnik nikšićki, a nakon toga i nastup Hora Prepodobne mati Angeline krušedolske iz Nikšića, pod umetničkim rukovodstvom prof. Ane Bojić. Tribinu o filmu, koja će biti održana nakon projekcije od 20:30 sati. Na tribini će govoriti: Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki g. Ilarion, Njegovo Preosveštenstvo Episkop stobijski g. David, Dr Jasmina S. Ćirić, docent na Odseku za primenjenu i likovnu umetnost, na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, Mira Lolić Močević, urednica Televizije Hram i Katiheta Branislav Ilić, autor filma.

Prethodni članci