Dečak Matej prva beba u zaječarskom porodilištu u 2023. godini

Prvi stanovnik Zaječara u 2023. godini je dečak Matej, težak 3.700 grama, koji je rođen u 18 sati prvog dana Nove 2023. godine. Ponosnoj mami Mileni ovo je drugo dete.

Tradicionalno, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić darivao je prvu bebu zlatnim dukatom i poklonima, a poklone je uručio i zaposlenima koji su dežurni u zaječarskom porodilištu.

U 2021. u Zaječaru obavljeno 309 porođaja, a u 2022. bila su 324 porođaja.

„Ima nas manje i to je činjenica, smanjuje se broj ali to može da se okrene, nije zauvek, bilo je i vremena i situacija kada se drastično povećavao broj stanovnika u ovom gradu. Grad Zaječar ima određene podsticajne mere, ali smatram da treba još mnogo toga da uradimo kako bi imali više stanovnika. Nadam se sa novim radnim mestima, sa novim ulaganjima, da će se ova slika kompletno promeniti na bolje, posebno za istok i jug Srbije. Našem Mateju, našem prvom stanovniku u 2023. želim dug život i zdravlje, da bude srećan, i pametno i uspešno dete“, istakao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i spec. ginekologije i akušerstva u ZC Zaječar dr Ivan Čikarić

Specijalista ginekologije i akušerstva u ZC Zaječar doktor Ivan Čikarić rekao je da je Matej dobio dobru ocenu po rođenju i da je porođaj prošao u najboljem redu.

„Dečak je težak 3 kilograma i 700 grama i dobio je dobru ocenu na rođenju. Njegovoj mami to je drugo dete, tako da nije bilo za nju tako teško kao što je možda očekivala i sve je prošlo u najboljem redu. Imamo veći broj porođaja u 2022. u odnosu na 2021. za 15, što nije nešto mnogo, ali je meni drago da idemo uzlaznom putanjom i nadamo se da će se taj trend održati i da ćemo imati još više beba u 2023. godini“, kaže dr Čikarić.

Prethodni članci