Gradonačelnik Bora Aleksandar MIlikić na godišnjoj konferenciji za medije predstavio planove za narednu godinu

Gradonačelnik Bora Aleksandar MIlikić na godišnjoj konferenciji za medije predstavio planove za narednu godinu

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić održao je godišnju konferenciju za medije, na kojoj je predstavio rezultate Grada Bora postignute u 2022. godini i planove za 2023. godinu.

Milikić je govorio o budžetu, infrastrukturi, saobraćaju, vodovodnoj mreži u borskim selima, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine, obrazovanju, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, turizmu, kulturi i sportu.

Pored većeg ulaganja u svim segmentima, između ostalog, najavljena je izgradnja još jednog vrtića, nove bolnice, ulaganje u zdravstvo, školstvo, izgradnja Akva parka u Boru, izgradnja 17 novih dečijih igrališta, izgradnja sportskog kompleksa u naselju Metalurg i mnogo toga drugog.

„Za asfaltiranje u gradu biće izdvojeno 200 miliona dinara, a za asfaltiranje u selu planirano je 120 miliona. Za novu vodovodnu mrežu 175 miliona dinara: Bijanov potok (Metovnica) Devesel i Prevalje (Zlot), Marka Oreškovića (Bor). Za zdravstvo biće izdvojeno 410 miliona dinara, a samo za novu opremu više od 90 miliona dinara. Za aktivne mere zapošljavanja 48 miliona dinara, za poljoprivredu 45 miliona, za sport 60 miliona dinara, za turizam 79 miliona, a za kulturu 176 miliona“ rekao je između ostalog Milikić.

Takođe, za socijalna davanja biće izdvojeno 25 miliona dinara, a tu spadaju: lični pratilac, personalni asistent, vantelesna oplodnja, dnevni boravak za decu ometenu u razvoju, naknada za prvo, drugo i treće rođeno dete i naknada nezaposlenim porodiljama. 

Udžbenici za sve osnovce od prvog do četvrtog razreda su besplatni i za njih će biti iz lokalnog budžeta izdvojeno 15 miliona dinara, za pribor za đake prvake 600 hiljada dinara; za nagrade za nosioce Vukove diplome – osvojena prva tri mesta na takmičenjima i mentori 1,1 milion dinara, za investiciono održavanje škola biće izdvojeno više od 10 miliona dinara.

Prethodni članci