Dečija predstava „Alisa na putu za OZ“ odigrana u Leskovcu na festivalu

Pozorišni komad za decu „Alisa na putu za OZ“ zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković, izvedena je na 15. Festivalu pozorišnih predstava za decu „Mali Joakim“ u Leskovcu, u dva termina, i oba puta sala je bila popunjena do poslednjeg mesta.

Najmlađa festivalska publika u Leskovcu dobro se zabavila uz igru, pesmu, pitalice, maske i razne zavrzlame komada, koji je sinergija bajki „ČAROBNJAK IZ OZA“ i „ALISA U ZEMLJI ČUDA“, sa porukom da je prijateljstvo moćno i da se uz pomoć prijatelja mogu rešiti mnogi problemi i pobediti strahovi.

O nagradama će, nakon izvođenja svih sedam predstava u takmičarskoj konkurenciji, odlučivati stručni žiri u sastavu: 1. David Alić, reditelj; 2. Čedomir Štajn, glumac i 3. Snežana Udicki, rediteljka.

Biće dodeljene nagrade: „GRAN PRI MALI JOAKIM“ za najbolju predstavu u celini, „NAGRADA MALI JOAKIM“ za režiju, za scenografiju ili ukupan scenski dizajn predstave, za kostimografiju, za glumačko ostvarenje, za dramski tekst i za autorsku muziku kao i „SPECIJALNA NAGRADA“.

U predstavi „Alisa na putu za OZ“ zaječarskog teatra igraju: Marija Stanković-Alisa, Nataša Petrović-Kraljica /Veštica, Predrag Grbić-Veliki čarobnjak iz Oza, Branislav Mijatović-Mačak/Lav, Gabrijel Bećarević-Limenko, Ana Bretšnajder-Straško, Miloš Tanasković-Zec/Kralj.

Ovogodišnji 15. Festival pozorišnih predstava za decu „Mali Joakim“ održava se u Leskovcu od 21. do 28. novembra 2022. u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Prethodni članci