Deveti poraz Timoka na prvoligaškoj sceni

Grafičar je prvu zvaničnu utakmicu protiv Timoka počeo sa 10 bonus igrača i kapitenom Ibanjezom, jedinim starijim. Deca iz Grafičara igraju bez respekta prema protivniku, a u 16. minutu ulaze u prvu priliku. Babić je lepim pasom uposlio Jovana Mituljikića, ovaj je izbivši sam pred golmana umesto da bira ugao u koji da pošalje loptu šutirao pravo u njega. Do pogotka su pak stigli u 25. minutu, Radulović je bio neumoljiv sa 7-8 metara na asistenciju Jovana Mituljikića. U 29. minutu je već 2:0, Jovan Mituljikić je iskoristio loše postavljenu ofsajd zamku gostiju i rutinirano sa par metara poslao loptu u mrežu. Bio je to bratski pogodak, asistent je bio Nikola. Sve što se dešavalo do kraja poluvremena nije vredno pomena, tako da se na odmor otišlo sigurnom prednošću domaćih. 

Gosti ulaze u nastavak sa željom da poprave utisak iz prvog dela, igraju angažovanije i više napadaju. Međutim, ponovo prvi priliku za gol stvaraju domaći. Nikola Mituljikić u 60. minutu glavom sa 7 metara šalje loptu iznad prečke. Grafičar se potom oslobodio pritiska i sve više ugrožava gol gostiju, a Ibanjez u 76. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara gađa levi donji ugao, intervencijom se istakao Jovanović. Dva minuta kasnije Rošević je divno smirio loptu i potom uputio udarac sa 16 metara, nije bio najprecizniji.

Babić u 81. minutu izlazi sam pred gomana gostiju Jovanovića, ali se ovaj istakao panterskom paradom u noge prvotimcu Grafičara. Rezultat iz prvog poluvremena je ostao na snazi i na kraju susreta. Grafičar sa ova tri boda nagoveštava beg sa dna tabele, a u sredu igra zaostalu utakmicu 11. kola protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice na ovom istom mestu, početak je zakazan za 14 časova.

GRAFIČAR – TIMOK 2:0 (2:0)

STADION: Rajko Mitić – jug veštačka trava. GLEDALACA: 300. GL. SUDIJA: Đorđević Nenad. POM. SUDIJE: Jovanović-Džajić Nemanja i Đurić Željko. STRELCI: Radulović 25. i J. Mituljikić 29. min (Grafičar) ŽUTI KARTONI: Matić i Golijanin (Grafičar), Božović, Rošević i Stajković (Timok).

GRAFIČAR: Ćopić, Mrkela, Matić, Babić (Golijanin), Radulović (Lazić), Vasiljević, N. Mituljikić, J. Mituljikić (Knežević), Stanković (Abdul Rahim), Đermanović, Ibanjez (Stajić).

TIMOK 1919: A. Jovanović, Knežević, Dragićević (Kačar), U. Nikolić (Kingsley), Stajković, Anđelović (Radonjić), Božović, Davidović (Blagojević), Milenković (Pantić), Rošević, Mitrović.

Izvor: srbijasport.net

Prethodni članci