Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković u današnjoj poseti Zaječaru

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković danas je posetio Zaječar i u salonu Gradske uprave održao sastanak sa gradonačelnikom i njegovim pomoćnikom, Milanom Stankovićem. povodom izgradnje atletskog stadiona na kome će biti održavana atletska takmičenja.

Srpski atletski savez će do kraja ove godine donirati Gradu Zaječaru projekat za uređenje postojećeg stadiona, koji će biti pretvoren u atletski.

Deca Zaječara, svi sportisti Zaječara, rekreativci i svi ljubitelji atletike imaće priliku da se bave atletikom na pravoj atletskoj stazi koja će biti sertifikovana od strane svetske atletike. Srpski atletski savez doniraće Gradu Zaječaru projekat, do kraja ove godine, kako bi Grad mogao da planira na koji način će da realizuje taj projekat. U ovom delu Srbije nemamo nikakvu atletsku stazu i ovo će biti od velikog značaja i za razvoj atletike u Srbiji. Takođe, deca osnovnih i srednjih škola moći će na tom stadionu da obavljaju nastavu fizičke kulture”, rekao je Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić zahvalio se direktoru Brankoviću na projektu i istakao je da će deca u Zaječaru imati priliku da biraju kojim će se sportom baviti, a na Gradu je da im obezbedi uslove za treniranje. “Obzirom na to da se u Zaječaru gradi novi fudbalski stadion, mi smo u prilici da stari „Timokov“ stadion, koji smo koliko toliko sredili, sada iskoristimo upravo za ono što je bila moja želja, za atletiku. Bićemo u ovom delu regije, jedino mesto koje će imati ozbiljan atletski stadion. Da smo krenuli iz temelja to bi koštalo strašno puno, ali ovako uredićemo već postojeći stadion. Dobro je to što imamo već gotov projekat. Najbolje bi bilo da ovaj projekat obezbedimo iz evropskih sredstava, kao projekat prekogranične saradnje i uključimo Bugarsku i Rumuniju. Atletika nije samo trčanje, već i skok u vis i bacanje kugle i diska, a naša deca to nisu do sada imala prilike da treniraju. Verujem da će mnogo njih da se opredili za atletiku. Uradićemo i projekat zatvorenog bazena. Razvijaćemo i vaterpolo i atletiku. Na taj način naša deca će imati mogućnost da biraju. Zbog toga se i borimo da realizujemo sve ove projekte. Naša deca već sada u uslovima u kojima rade postižu fantastične rezulate. Možete samo zamisliti kakve će sve rezultate postizati kada se stvore još bolji uslovi za sport”, kazao je gradonačelnik.

Ničić je dodao da treba još puno ulagati u Kraljevicu, jer će tu biti prostora i za profesionalnu karting stazu. Pored fudbalskog stadiona planiran je i park od naselja „Šljivarski put“ do stadiona.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković je pri kraju posete gradonačelniku uručio monografiju “Atletski dragulji Srbije”.

Prethodni članci