DJ Beathoven: Na EXIT-u očekujte dve nezaboravne noći

Dvadesettrogodišnji Markos Gkaitatzis, poznatiji pod pseudonimom DJ Beathoven, novosadski je DJ grčkog porekla, koji svojim žurkama nikoga ne ostavlja ravnodušnim. „Huba Buba“, „Shuffle“, „Bop Till You Drop“ samo su neke od žurki koje ovaj mladi DJ samostalno organizuje, a ove godine ćemo imati priliku da ga čujemo i na EXIT festivalu u sklopu Latino Stage-a by Idea 8. i 9. jula.
Kako si se opredelio za karijeru DJ-a, odnosno šta te je najviše vuklo na tu stranu?

DJ Beathoven: Pa znaš kako, kad sam bio mali nisam ni razmišljao o tome da želim postati DJ. Sredinom 2012. godine sam krenuo da slušam izvođače kao što su Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, oni su mi bili omiljeni izvođači. Gledao sam svaki njigov nastup na „Tomorowland“ festivalu, te sam tako zavoleo i ceo festival. Svakog dana sam bio na „Spinnin’ Records“ kanalu čekajući da izađe nova pesma. Znao sam svakog izvođača, te sam tako sa 12-13 godina zavoleo didžejing i to me je privuklo na tu stranu.

Organizuješ dosta žurki, ali nekako se sama od sebe ističe „Huba Buba“ žurka. Poslednja „Huba Buba“ žurka u Novom Sadu je okupila oko 1500 ljudi. Kako je nastala ideja za žurku i da li si ikada očekivao da će toliki broj ljudi doći na neku od tvojih žurki?

DJ Beathoven: Ideja je nastala jer sam ja jedna jako nostalgična osoba, „stuck in the 2000s“ da kažem. Video sam da se prave žurke koje su samo „2000s“, „90s“, „80s“ i slično, a nije mi bilo jasno zašto niko nije napravio neku nostalgičnu žurku gde će se puštati pesme iz svih era, pesme za sve i za svakoga. Moja devojka je predložila ime „Huba Buba“ koje mi se u početku nije svidelo, a onda sam došao na ideju da bi bilo zanimljivo da se na ulazu dele „Hubba Bubba“ žvake. Poslednja žurka u Novom Sadu je održana 27. maja, i bila je najveća do sada, bilo je oko 1500 ljudi, druga najveća je bila prošle godine na kojoj je bilo oko 1000 ljudi. Iskreno, očekivao sam da će doći veliki broj ljudi, jer gledam: ako imam 2000 pratilaca na Instagramu – mora doći bar 1000 ljudi. Veruj mi, da je bilo lepše vreme došlo bi još minimum 500 ljudi.

Ove godine si jedan od izvođača na EXIT festivalu, konkretno na „Latino stage by Idea“, kakva ti je bila reakcija kada si dobio poziv da učestvuješ na EXIT festivalu?

DJ Beathoven: Bio sam prijatno iznenađen kada sam dobio poziv. Sve je zapravo počelo još prošle godine, DJ Arceo je bio ranije na mojim žurkama u „Cuba Libre“ klubu, i svideo mu se moj rad, te me je on zapravo „ubacio“ na Latino stage. Zanimljiva je činjenica da sam par dana, možda čak i dan pre nego što sam dobio poziv od njega, pričao kako je Latino stage jako kul i kako bih voleo nekada da nastupam na istom.

Za kraj, šta možemo očekivati, kako na EXIT-u, tako i u budućnosti?

DJ Beathoven: Na EXIT-u pre svega možete očekivati dve nezaboravne noći i nadam se da se vidimo 8. i 9. jula na Latino stage-u. Potrudiću se da mi DJ set bude što bolji i da se svaki pojedinac lepo provede, to mi je najvažnije. Dobio sam poziv i za Reggae stage, tako da ću biti i tamo neka vrsta „emergency“ DJ-a, u slučaju da se neko ne pojavi, ali su me zvali da sledeće godine radim i tamo. Tako da u budućnosti me možete očekivati i tamo.

Što se ostalog tiče, voleo bih da se uputim malo u svet „House“ muzike, jer to baš volim i želeo bih da pokrenem i neke „House“ žurke u Novom Sadu.

Prethodni članci