Dodeljena poklon čestitka prvorođenoj bebi u opštini Knjaževac

Zamenica predsednika opštine Knjaževac Marija Jelenković juče je posetila prvorođenu bebu u 2023. godini kako bi u skladu sa Odlukom o budžetskom fondu za povećanje nataliteta opštine Knjaževac i odredbom Pravilnika za korišćenje budžetskog fonda za povećanje nataliteta opštine Knjaževac dodelila poklon čestitku u iznosu od 120.000,00 dinara.

„Ova poklon čestitka je znak pažnje opštine Knjaževac, kao i jedna od aktivnih mera za povećanje nataliteta u našoj opštini. Pored toga, opština Knjaževac se trudi da godišnje izdvoji što veću sumu novca za socijalnu i dečiju zaštitu. Merama kao što su jednokratne novčane pomoći, podrška rađanjima u roditeljstvu, roditeljskim dodacima, dodeljivanjem stipendija nadarenim učenicima i studentima, besplatnim smeštajem u Domu učenika pokušavamo na najbolji način da rešimo problematiku i izdvojimo dovoljno sredstava za dalji podsticaj nataliteta, iako smo svesni da mere populacione politike ne zavise samo od toga. Bilo nam je zadovoljstvo da se danas upoznamo sa malim Božidarom i njegovim roditeljima, ujedno želeći da ovakvih susreta bude još više. Božidar je jedan zdrav inapredan dečak, tako da jedino ostaje da poželim da ne bude još dugo jedinac”, dodala je zamenica opštine Knjaževac, Marija Jelenković.

Prva beba u knjaževačkom porodilištu rođena je četvrtog januara 2023. godine. Marijana Marinković je na svet donela snažnog dečaka, Božidara Marinkovića. U cilju povećanja broja beba, opština Knjaževac nastavlja da sprovodi mere pronatalitetne politike.

Prethodni članci