Državni sekretar Miljan Ranđelović i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišli završne radove na stadionu „Kraljevica”

Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišli su završne radove na stadionu „Kraljevica” u Zaječaru.

Tom prilikom državni sekretar Miljan Ranđelović istakao je da Ministarstvo za javna ulaganja trenutno realizuje 5 velikih sportski projekata od kojih je jedan upravo i izgradnja fudbalskog stadiona „Kraljevica” u Zaječaru.

„Ministarstvo za javna ulaganja u ovom trenutku realizuje 5 velikih projekata u oblasti sporta i to u Loznici, Leskovcu, dva u Beogradu i ovde na Kraljevici u Zaječaru izgradnju novog stadiona. Ovaj stadion je izgrađen u skladu sa UEFA standardima, od ulaza za navijače, svlačionica za igrače, do prostorija za sudije, delegate, prvu pomoć, novinare i konferencijske sale. Ovaj stadion je kapaciteta preko 8.000 gledalaca”, rekao je Ranđelović.

Državni sekretar ističe da je cilj Vlade Republike Srbije da ulaganjem u infrastrukturu obezbedi najsavremenije uslove za dostizanje vrhunskih sportskih rezultata.

„Proteklih dana smo mogli da se uverimo preko košarke i tenisa da je to i moguće, a izgradnjom ovih stadiona smo blize našem cilju da u skorijoj budućnosti budemo u vrhu i svetske fudbalske scene”, ističe Ranđelović.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da je zahvaljujući odluci predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije koji su odlučili da sprovedu projekat izgradnje i obnove stadiona u zemlji ovaj grad dobija jedan velelepan stadion izgrađen po svim standardima u šta je mogao da se uveri tokom obilaska stadiona i državni sekretar u ministarstvu koje sprovodi ovaj projekat.

„Siguran sam da će ovo biti što se tiče dece i Zaječara i Timočke Krajine, ali i svih onih zaljubljenika u fudbal nešto velelepno, impozantno na čemu bi mogle da nam pozavide mnoge zemlje na Balkanu i okruženju, ako ne i šire. Ovaj stadion sad već pokazuje svoj puni sjaj i gotovo sam uveren kada bude završen da neće biti samo sportska, već i turistička atrakcija i da će mnogi dolaziti da vide kako izgleda kad se nešto radi sa dobrom namerom, sa ciljem da nam se deca vrate sportu i sa željom da ne samo Beograd već i da se i centralna Srbija i manji gradovi razvijaju i u sportskom i infrastrukturnom smislu”, rekao je Ničić.

Prethodni članci