Duodrama „Dečije povrede“ 28. Aprila u Boru

Duodrama „Dečije povrede“ po tekstu Džozefa Radživa, u režiji Ivana Vukovića biće izvedena 28. aprila 2024. godine u Sali Muzičke škole grada Bora sa početkom u 20 časova.

Ulaznice po ceni od 800 dinara, dostupne su na blagajni Ustanove „Centar za kulturu grada Bora“ od ponedeljka (22.4.) radnim danima od 8 do 14 časova.

Ova duodrama prikazuje toplu, ljudsku priču između dvoje naizgled sličnih individua, podjednako nesrećnih i usamljenih, koji se sreću tokom razdoblja od tri decenije. Drama se odvija nehronološki, vremenski skače u prošlost, onda ide iznenada u budućnost, da bi se vratila u sadašnjost, što doprinosi dinamici i atraktivnosti radnje.Komad opisuje platonski emotivni odnos junaka koji se od njihove 8. do 38. godine susreću najviše u ambulanti, vidaju svoje rane, odnosno kako naziv kaže – dečije povrede, koje su i psihološke, fizičke, na svaki način bolne, kroz patnju i neprijatnosti, a dirljivo je kako kroz razvojni put njihove veze tokom 30 godina, iako su sa nekim drugim osobama u ljubavi, zapravo nikada ne odustaju jedno od drugog.

Uloge: Sloboda Mićalović i Vuk Kostić

Prethodni članci