Duodrama „Sladoled” večeras na Feliks Romulijani

U okviru „Dana Romulijane”, specijalnog četvorodnevnog programa u okviru „Zaječarskog kulturnog leta na Romulijani”, večeras gostuje Narodno pozorište iz Niša sa duodramom „Sladoled”, koju je po tekstu Mira Gavrana, režirao Spasoje Ž. Milovanović.

Početak predstave je u 20:30, a i večeras je obezbeđen prevoz do Romulijane i nazad u 19:30 od zaječarskog pozorišta.

„Sladoled je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci… Sladoled je poslastica sa ukusom pozorišta, koju ćete hteli – ne hteli morati da isprobate. A o ukusu ne vredi raspravljati”, napisao je reditelj Spasoje Ž. Milovanović.

Manifestacija „Dani Romulijane” je deo bogatog programa „Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani”, koji organizuju Narodni muzej „Zaječar” i Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović” uz pokroviteljstvo Grada Zaječara i podršku projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam”, koji u Srbiji sprovodi GIZ.

Prethodni članci