Na kampu u Knjaževcu oko 30 mladih iz Zaječarskog i Borskog upravnog okruga

U Knjaževcu je održan drugi od pet kampova za mlade.

U okviru ovih kampova, u saradnji sa civilnim sektorom, razvijaju ideje za kvalitetniji život u lokalnim zajednicama.

Cilj kampa je da osnaži i motiviše mlade da se aktivno uključe u oblikovanje života u svojim zajednicama, pod sloganom “Na mladima selo ostaje”.

Projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” ima za cilj da unapredi ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih sa rurala, vodeći se principom – ništa za mlade bez mladih tj. mladi za mlade.

„Cilj nam je da okupimo, potstaknemo i motivišemo mlade da nešto promene u svojim lokalnim zajednicama. Ovo je jedan u nizu letnjih kampova koje GIZ organizuje ovog leta. Prošle nedelje bili smo u Kolubarskom okrugu, a sredinom septembra imaćemo još nekoliko kampova. Mladi ovde prolaze jednu vrstu treninga da se aktiviraju i povežu kako bi kulturne, socijalne i ekonomske mogućnosti unapredili, a i kako bi osmilili neke projektne ideje i ovaj projekat treba da da mogućnost mladima, da mladi urade nešto za mlade“, kazala je Jelena Milovanović, projektni menadžer GIZ-a.

Projekat, u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Na ovom kampu učestvovalo je oko 30 mladih iz Zaječarskog i Borskog upravnog okruga.

Prethodni članci