Fondacija Iskorak: Pomoć u učenju deci iz socijalno ugroženih porodica

Fondacija Iskorak u saradnji sa partnerima Mala učionica i Crveni krst Zaječar, Fondacija Iskorak započinje projekat kroz koji će biti pružana pomoć u učenju, deci iz socijalno ugroženih kategorija, uzrasta od 6 do 11 godina.

Većini ove dece roditelji nisu u mogućnosti da pruže dodatnu podršku u obrazovanju zbog finansijskih problema, ne mogu da im plate dodatne časove, i najčešće nisu u mogućnosti da im sami pomažu u savladavanju školskog gradiva. Predmete srpski jezik, matematiku, svet oko nas i engleski jezik deci će na kreativan način i kroz igru, predavati profesionalni pedagozi, koji će pratiti njihov napredak, i biti im na raspolaganju za indidvidualne konsultacije, dodatne časove i slično“, navodi se na stranici Fondacije Iskorak. Takođe, na nekoliko lokacija u Zaječaru biće organizovano i prikupljanje školskog pribora za učenike.

Namera nam je da pomognemo pedesetoro dece iz ugroženih porodica, da im pružimo priliku za kvalitetnije obrazovanje i razvijemo kod njih pozitivan stav o obrazovanju, sa nadom da će to u budućnosti dovesti do prekidanja spirale siromaštva u njihovim porodicama. Takođe, cilj nam je da lokalna zajednica prepozna ovaj problem i da lokalne institucije obezbede trajan i dugoročan program pružanja pomoći deci iz socijalno ugroženih kategorija u učenju“, dodaju u Fondaciji Iskorak. Projekat je finansiran od strane C.S. Mot Fondacije, u okviru Programa za lokalna rešenja globalnih izazova (Global Challenges Local Solutions), koji vodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj (Academy for the Development of Philanthropy in Poland).

Prethodni članci