Fondacija „Iskorak“ raspisala konkurs za maskotu park-šume „Kraljevica“

Iz Fondacije „Iskorak“ pozivaju osnovce, srednjoškolce, studente, profesionalne umetnike i sve kreativne i maštovite pojedince da učestvuju u nagradnom likovnom konkursu i pridruže se u potrazi za maskotom Spomen park-šume „Kraljevica“. Maskota će imati značajnu ulogu u svim promotivnim aktivnostima, kao i na događajima koje će u budućnosti organizovati na samom prostoru Kraljevice.

Pobednika će Fondacija Iskorak nagraditi sa 48.000. dinara (bruto iznos), a prednost pri odabiru pobedničkog rešenja imaće autori iz Zaječara. „Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica koja pošalju idejno rešenje, originalno po koncepciji i obliku, koje simbolizuje zaječarsku Kraljevicu i vrednosti koje je prate: ljubav prema prirodi i očuvanju iste, sportski duh, istorijska i kulturna znamenja itd. Uz idejno rešenje izgleda maskote dostaviti i predlog imena (naziva) maskote koje će svojim smislom podsećati na maskotu i ono što ona predstavlja. Rad mora imati mogućnost skaliranja od velikih formata (plakata, panoa…) do malih (flajeri, štampani materijal…). Isti autor ima pravo da konkuriše sa neograničenim brojem radova. Pobednički rad će postati svojina Fondacije Iskorak koja će imati pravo da ga ustupi trećem licu na korišćenje (npr. jedinici lokalne samouprave, turističkoj organizaciji, javnom preduzeću, drugoj organizaciji civilnog društva i sl). U izradi idejnog rešenja maskote Kraljevice, nije dozvoljeno korišćenje fotografija javnih ličnosti, političkih izjava i simbola, marki proizvoda, provokativnih sadržaja i sadržaja koji ugrožavaju kulturne i verske vrednosti“.– ističu iz Fondacije „Iskorak“.

Konkursni rad mora biti dostavljen u JPEG, PDF ili TIFF formatu u visokoj rezoluciji na e-mail adresu info@fondacijaiskorak.rs, sa podacima o autoru/autorskom timu (ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona). Neophodno je da kandidat koji konkuriše ima aktivan tekući račun kod poslovne banke. Rok za predaju je četvrtak, 22. april.

Prethodni članci