Grad Bor obeležio gradsku slavu Đurđic

Svetom Arhijerejskom liturgijom u crkvi Svetog Đorđa u Boru i rezanjem slavskog kolača u Gradskoj upravi Bor, obeležena je slava Grada Bora Sveti velikomučenik Georgije – Đurđic.

Rezanje slavskog kolača obavljeno je uz prisustvo sveštenstva, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, zamenika gradonačelnika Bora Milivoja Janoševića, predsednika Skupštine grada Bora Dragana Žikića, predstavnika Vojske Srbije i policije i ostalih zvanica.

Grad Bor je multinacionalna sredina, zato je najvažnije da građani budu složni, poštuju i uvažavaju jedni druge, čestitajući slavu poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Naš zaštitnik, Sveti Georgije, okupio nas je oko slavskog kolača da zajedno promovišemo jedinstvo, slogu i veru, posvećeni sadašnjosti i zagledani u budućnost. Vremena nisu laka i samo slogom i razumevanjem možemo graditi naš Bor za bolji i lepši život naših potomaka. Uložili smo puno rada i truda i učinićemo sve da naš Bor bude još lepši, razvijeniji i bolji za život svih građana. Neka nas naš zaštitnik Sveti Georgije čuva i da snagu da sačuvamo slogu, zajedništvo, kulturu i tradiciju koju smo nasledili od naših predaka, a koju ćemo ostaviti u amanet našim potomcima. Dragi Borani i Boranke, želim Vam dobro zdravlje i od srca čestitam današnji praznik“, kaže Milikić.

Obeležavanju slave Grada Bora u Gradskoj upravi prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnici ustanova i javnih preduzeća.

Prethodni članci