Grad Zaječar dobija sredstva po Javnom konkursu: Potpisani ugovori sa lokalnim samoupravama za manifestaciju „Miholjski susreti sela“

U Palati Srbija, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić danas je potpisao ugovore za dodelu bespovratnih sredstava sa predstavnicima 87 jedinica lokalnih samouprava, koje su dobile sredstva po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“, među kojima je i grad Zaječar.

U ime grada Zaječara ugovor je potpisala Vesna Stanković, većnik za poljoprivredu.

Prošle godine je po istoimenom konkursu sredstva za ove namene dobilo 68 jedinica lokalnih samouprava, koje su tokom jeseni 2021. godine organizovale ovu manifestaciju u svojim selima. Čak 961 selo se takmičilo i družilo u najrazličitijim disciplinama, a 100.000 učesnika i posetilaca ove manifestacije podržalo je negovanje kulture i tradicije, doprinelo obogaćenju društvenog i sportskog života u selima širom Srbije.

Ove godine planirano je učešće 1.289 sela i 150.000 učesnika i posetilaca.

Cilj ovog Programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, negovanje tradicionalnog načina života i kulturno – istorijskog nasleđa.

Prethodni članci